Neprolaznost velikog Ćopića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Neprolaznost velikog Ćopića

Izvor: Srna | Foto: Novosti.rs | Datum:12.10.2017.

U Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića, danas će biti održana manifestacija "Ćopićevim stazama djetinjstva".

Branko Ćopić - Foto: Novosti.rs

Kod književnikove biste ispred spomen-škole biće položen vijenac, a zatim održan poetski čas.

Planirano je obraćanje načelnika opštine Krupa na Uni Mladena Kljajića i predsjednika Fondacije "Branko Ćopić" iz Banjaluke Svetozara Ličine.

"Svake godine dolazimo u baštu sljezove boje Ćopićevim stazama djetinjstva. Ne damo da te staze zarastu", rekao je Ličina.

Književnici će govoriti pjesme napisane Ćopiću u čast, a prigodan program pripremili su učenici Osnovne škole "Branko Ćopić" iz Donjeg Dubovika.

U Narodnoj biblioteci u Novom Gradu sinoć je održano književno veče "Sjećanje na Ćopića i njegove staze djetinjstva".

Uvodnu besjedu govorio je profesor Vojislav Gaković, a o liku i djelu Branka Ćopića govorili su predsjednik Fondacije "Branko Ćopić" Svetozar Ličina i književnik Ranko Pavlović.

Branko Ćopić je autor više romana, zbirki pripovijedaka, komedija i djela za djecu. Dobitnik je NIN-ove nagrade za roman "Ne tuguj bronzana stražo".

Rođen je 1. januara 1915. u Hašanima, a 26. marta 1984. godine izvršio je samoubistvo skokom sa mosta na Savi u Beogradu.

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: