Trebinje: Sutra počinju 'Dučićeve večeri poezije' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Trebinje: Sutra počinju 'Dučićeve večeri poezije'

Izvor: Srna | Foto: Ilustracija | Datum:02.11.2017.

U Trebinju sutra počinje trodnevna tradicionalna kulturna manifestacija "Dučićeve večeri poezije" tokom koje će biti upriličen bogat i raznovrstan program.

Rezultat slika za trebinje dučić

Prvog dana manifestacije planirano je druženje pjesnika Ljubivoja Ršumovića, Moša Odalovića i Dejana Aleksića sa učenicima u osnovnim školama "Jova Jovanović Zmaj", "Sveti Vasilije Ostroški" i "Vuk Karadžić".

Potom će od 17.00 časova u Gimnaziji "Jovan Dučić" biti organizovan tradicionalni susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola, a od 20.00 časova u Sabornom hramu biće održan koncert Hora Srpskog prosvjetnog društva "Jedinstvo" iz Banjaluke.

Centralni dan manifestacije, u subotu, 4. novembara počinje u 11.30 časova polaganjem cvijeća na spomenike Dučiću i Njegošu, uz prigodan recital na Trgu pjesnika, dok će u 12.00 časova u Narodnoj biblioteci Trebinje biti promovisana monografija "Književnici i politika u Srpskoj kulturi 1804-2014" na kojoj će govoriti profesor Zoran Avramović iz Beograda i pjesnik Selimir Radulović iz Novog Sada.

U Muzeju Hercegovine u 18.00 časova biće otvorena retrospektivna izložba fotografija i dokumenata "Milutin Milanković - život i djelo".

Svečana akademija "Dučićevih večeri poezije" pod nazivom "Kod kneza na balu" biće održana od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

U završnom programu manifestacije, u nedjelju, 5. novembra na Pjesničkoj večeri "Na Dučićevom putu", od 19.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra svoje stihove govoriće eminentni pjesnici iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: