Banjalučki hor 'Jedinstvo' priredio koncert u Sabornom hramu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Banjalučki hor 'Jedinstvo' priredio koncert u Sabornom hramu

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:04.11.2017.

Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Banjaluke sinoć je, u okviru "Dučićevih večeri poezije", u Sabornom hramu u Trebinju priredio koncert.

"Dučićevih večeri poezije", nastupio banjalučki hor "Jedinstvo" - Foto: SRNAPosjetioci su uživali u izvođenju kompozicija pravoslavne duhovne muzike iz srpske, bugarske i ruske tradicije, a uz hor, pod dirigentskim vođstvom Nemanje Savića, nastupili su i solisti - soprani Karolina Mihajlović i Jelena Dejanović i tenor Živan Živanović. 

"Svaki put ovaj hram je inspirativan, svojom predivnom akustikom on podstiče i daje iznova elan pjevačima da izvedu program što izraženije i na što višem umjetničkom nivou", rekao je Savić nakon koncerta.

On kaže da je uvijek zadovoljstvo nastupati u Trebinju.

Savić je podsjetio da je Srpsko pjevačko društvo "Jedinstvo" osnovano 1893. godine, te da je održalo više hiljada koncerata.

On je istakao da je društvo posebno aktivno od obnavljanja rada 1992. godine, od kada su gostovali širom bivše Jugoslavije, preko Evrope i Rusije, do Amerike i Australije, te bili dobitnici brojnih nagrada i priznanja na domaćoj i međunarodnoj sceni.

"Dučićeve večeri poezije" biće nastavljene sutra u 11.30 časova polaganjem cvijeća na spomenike Dučiću i Njegošu, uz prigodan recital na Trgu pjesnika.

U 12.00 časova u Narodnoj biblioteci Trebinje biće održana promocija monografije "Književnici i politika u Srpskoj kulturi 1804-2014" na kojoj će govoriti profesor Zoran Avramović iz Beograda i pjesnik Selimir Radulović iz Novog Sada.

U Muzeju Hercegovine u 18.00 časova biće otvorena retrospektivna izložba fotografija i dokumenata "Milutin Milanković - život i djelo".

Svečana akademija "Kod kneza na balu" biće održana od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: