DNS Ljubinje: Saopštenje za javnost | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

DNS Ljubinje: Saopštenje za javnost

Izvor: DNS Ljubinje | Datum:23.02.2018.

Na našu adresu je stiglo saopštenje OO DNS Ljubinje, koje prenosimo u cjelosti:

Poštovani sugrađani,

osjećamo se obaveznim da Vas informišemo o dešavanjima u Skupštini opštine Ljubinje u režiji nove skupštinske većine. Smatramo da institucije opštine Ljubinje trebaju da rade javno i transparentno, te osjećamo obavezu da Vas redovno informišemo o svemu onome što radi skupštinska većina, odnosno lokalna vlast. Pošto se DNS uvjek borio i bori za istinu, želimo ovom prilikom da Vas obavijestimo o izmjeni odluke o dugoročnom zaduženju opštine Ljubinje. Bili smo začuđeni da asfaltiranje naselja Vinogradi nije više prioritet vladajuće garniture, već izrgradnja akumulacije Luke, o čemu nas je informisao načelnik na posljednjoj sjednici SO Ljubinje. Ono što nas je naročito motivisalo da Vam se obratimo na ovaj način je činjenica da se umjesto planiranih 350.000 KM planira izdvojiti 150.000 KM za asfaltiranje naselja Vinogradi. Posebno smo iznenađeni izostankom reakcije predsjednice Savjeta mjesne zajednice Vinogradi, koja je prosustvovala sjednici. Nije teško zaključiti da se ovdje radi isključivo o ličnim interesima. Mi u DNS-u smo na toj sjednici bili vrlo jasni i kategorični da je asfaltiranje naselja Vinogradi prioritet u odnosu na izgradnju akumulacije.

Ideja da se asfaltira naselje Vinogradi je bila ideja koja je potekla iz DNS-a, čija je realizacija dogovorena sa republičkim institucijama, a koja je mogla i trebala da bude realizovana u prošloj godini. Međutim, voljom načelnika i predsjednice SO Ljubinje i njihovim raznim marifetlucima destruisana je skupštinska većina koja je već bila na pragu realizacije tog projekta, a tu skupštinsku većinu činili su: četiri odbornika DNS-a, tri odbornika SNSD-a, jedan SP-a i jedan odbornik Snage Hercegovine.

U toku realizacije ovog projekta presjednica Skupštine zajedno sa odbornikom SP-a napušta skupštinsku većinu i Ljubinje ponovo vraća u izolaciju, a sve to iz ličnih interesa.

Pošto je više nego jasno da se DNS pokušava predstaviti kao prepreka za realizaciju raznih projekata i prepreka napretku naše opštine, našli smo za shodno da Vam se obratimo ovim putem. Uvjek ćemo se boriti za istinu i dobrobit građana Ljubinja bez obzira da li smo pozicija ili opozicija.

S poštovanjem,

                                                                                   Predsjednik OODNS Ljubinje,

Risto Mićić

 

 

 

 

 

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: