Dodik i Vučić otvorili Konzularnu kancelariju Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Dodik i Vučić otvorili Konzularnu kancelariju Srbije

Izvor: rtrs | Datum:10.04.2018.

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić stigli su u Trebinje, gdje su ih dočekali premijer Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Luka Petrović. U Trebinju se okuplja veliki broj građana kojima će se u 16 časova obratiti predsjednici Srpske i Srbije.

Delegacije Srbije i Srpske otvorile su Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Republike Srbije. Obišli su i Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg. 

Dodik, Vučić, Cvijanović i Petrović prethodno su posjetili lokaciju u trebinjskom naselju Gorica u kojem se gradi vrtić "Srbija", čiju gradnju finansira Srbija sa oko milion maraka.

Vučić, koji je prvi put u zvaničnoj posjeti Trebinju, istakao je da je ovo samo jedan od projekata koji Srbija finansira na području Hercegovine. Dodao je da mu je posebno drago što je Srbija uložila sredstva u izgradnju modernog vrtića kapaciteta 80 djece.

Vučić je naglasio da je presrećan što se danas nalazi u Trebinju, jednom od najljepših gradova Srpske, te da je prijatno iznenađen velikim brojem djece koja su ga dočekala uzvicima "Srbija" i zastavama Srbije i Srpske.

On je najavio da će Srbija finansirati i završetak izgradnje puta Tjentište - Foča sa oko 20 miliona KM, izgradnju vjerskog-duhovnog centra u Mrkonjićima u Popovom polju, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog sa 800.000 KM, te rekonstrukciju Starog grada u Trebinju, kao i pomoći izgradnju vodovoda u selu Bajci u opštini Bileća.

- Želimo da damo doprinos razvoju Hercegovine i cijele Republike Srpske i to ćemo činiti i ubuduće. Ponosni smo što smo uradili nešto dobro za građane Republike Srpske koji su uvijek bili uz Srbiju, voljeli je i pomagali kada je trebalo - naglasio je Vučić i podsjetio da će Srbija na području Hercegovine uložiti više miliona KM u različite projekte.

Vučić je zahvalio Dodiku, Cvijanovićevoj i Petroviću što vode brigu o svom narodu i razvoju Republike Srpske.

- Dodik se bori svom snagom za svoj narod i za Republiku Srpsku - naglasio je Vučić, dodavši da je u stalnoj komunikaciji sa predsjednikom Srpske koji mu je i predstavio projekte koje je Srbija prihvatila da finansira.

On je rekao da Srbija i Srpska moraju zajedno da se bore da sačuvaju svoj narod i obezbijede njegov opstanak na viševjekovnim ognjištima.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da posjeta predsjednika Srbije Trebinju govori o njegovoj opredijeljenosti da pomogne stanovnicima Hercegovine i Srpske.

On je zahvalio Vučiću i Vladi Srbije na dosadašnjim ulaganjima, kao i najavljenim projektima koji će još jače povezati Srbiju i Srpsku.

- Ovo je prva tranša pomoći, a nedavno smo dogovorili i projekte druge tranše. Pomoć Srbije, koja najviše u regionu promoviše mir i stabilnost, za nas je vrlo značajna - istakao je predsjednik Srpske, navodeći da će zahvaljujući ovim sredstvima biti realizovani značajni projekti na području Republike.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je zadovoljstvo danas dočekati najviše zvanice Srpske i Srbije na lokaciji gdje bi za mjesec dana trebalo da bude izgrađen vrtić.

- Oni dolaze sa djelima a ne sa pričama. Za Trebinje i njegovo stanovništvo ovo je veoma značajna investicija, jer će biti izgrađen vrtić u najvećem trebinjskom naselju Gorica - istakao je Petrović.

On je izrazio zahvalnost rukovodstvu Srpske i Srbije što čine sve da povežu Srpsku i Srbiju i da pomognu Hercegovini.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: