Dodik u Foči prisustvuje pokaznoj vježbi 'Drina 2018' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Dodik u Foči prisustvuje pokaznoj vježbi 'Drina 2018'

Izvor: RTRS | Datum:25.04.2018.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće danas u Foči sa načelnikom ove opštine Radisavom Mašićem i prisustvovati svečanosti Republičke uprave Civilne zaštite i pokaznoj vježbi "Drina 2018".

U pokaznoj vježbi "Drina 2018" učestvovaće oko 100 članova specijalizovanih republičkih jedinica i fočanskih spasilačkih službi.

Iz Uprave pojašnjavaju da će se vježba sastojati iz više simuliranih akcija i da će obuhvatiti spasavanje lica iz saobraćajne nesreće pri prevozu hemijskih sredstava, zatim iz automobila koji je sletio u minsko polje, spasavanje utopljenika i njegova vertikalna evakuacija iz vode na most.

Takođe, vježba podrazumijeva i spasavanje lica sa krova poplavljenog objekta pomoću helikoptera, te kosom i vertikalnom evakuacijom sajlama uz ispumpavanje vode sa pumpom kapaciteta 12.000 litara vode u minuti.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: