Vučurević: Narod zna svoju dužnost, a sa vama nikad za isti sto | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vučurević: Narod zna svoju dužnost, a sa vama nikad za isti sto

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:23.09.2016.

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Trebinja, Slavko Vučurević, danas je, komentarišući zašto je odbio da se odazove pozivu na sastanak oko referenduma, koji je organizovao Gradski odbor SNSD-a Trebinje, rekao da „pošteni trebinjski narod i trebinjska vlast sa onima koji su sazvali današnji sastanak za isti sto nikada neće sjesti“.

vucurevic

„Trebinjski narod i narod u RS bio je na referendumu od 1991. do 1995. godine, za razliku od njih koji su položaje u odbrani Republike Srspke zauzimali – od Minhena, preko Podgorice, Beograda, Novog Sada i drugih destinacija, gdje su se tada nalazili. I, sa druge strane, za razliku od onih koji su učestvovali i svoje minorno učešće u Vojsci RS obilježili – zarobljavajući tanjire i escajge po raznim objektima, kućama i restoranima, u kojima su navodno ratovali. A, nažalost, ti takvi sa tih linija došli su kao dezerteri i zauzeli najodgovornije funkcije u Elektroprivredi“, rekao je Vučurević.

Pravo da govore o referendumu, rekao je Vučurević, imaju samo oni koji su svoj patriotizam dokazali u borbi za stvaranje Republike Srpske.

„A ne i oni koji i dan danas svoj patriotizam dokazuju na način da zapošljavaju 27 narkomana, rasturača droge, drumskih razbojnika, višestrukih provalnika – zapošljavaju njih umjesto djece poginulih boraca. Ti i takvi nemaju pravo da uopšte govore o Republici Srpskoj, nju će odbraniti na referendumu oni koji su je stvorili, a nisu dezertirali, izdali je, kao što je izdaju i danas“, rekao je Vučurević.

Vučurević je rekao da narod Trebinja zna svoju dužnost i da na to ne treba da ih podsjećaju „oni koji istupaju naoružani brutalnim ljudskim bezobrazlukom“ jer se zna „da ni danas nisu na strani naroda, čiju su djecu nazivali kopiladima, a one koji su stvarali Srpsku – izdajnicima“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: