Ambasador SAD u posjeti Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ambasador SAD u posjeti Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:14.02.2017.

U okviru radne posjete Trebinju, ambasador SAD u BiH Morin Kormak razgovarala je danas sa predstavnicima građana, a najavila i susrete sa ljudima iz političkog života grada.

Sastanku sa građanima u Američkom kutku Narodne biblioteke, kako je pojasnila, prisustvovali su studenati, učenici i profesori u školama, ljudi iz poslovnog života grada, ali i oni sa problemom nezaposlenosti, jer je njena želja, kako kaže, da u „susretima i razgovoru sa ljudima pokuša razumijeti koji su to stvarni problemi sa kojima se susreću“.

Tu su bili i predstavnici povratničkih zajednica, Bošnjaka i Srba, i govorili su o izazovima sa kojima se suočavaju i na koji način pokušavaju ponovo izgraditi svoje živote“, istakla je ona.

Ona je dodala da je planirana i posjeta Hercegovačkoj Gračanici, te susreti sa „nekim od političara iz gradske skupštine“, ne precizirajući s kim.

Kormakova je kazala da je juče u Bileći posjetila više povratničkih porodica, te razgovarala sa predstavnicima Granične policije BiH o izazovima očuvanja bezbjednosti bh. granica, na čemu su Sjedinjene Američke Države, kroz projekte opremanja ove službe, dugogodišnji partner BiH.

Petrović: Ambasador zna zašto je susret izostao

Gradonačelnik Trebinja i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović kaže da se sa Kormakovom nije sastao „iz dobro poznatih razloga“.

„Gospođa Kormak je upoznata zbog kojih razloga se danas nisam sastao sa njom“, poručio je kratko Petrović u izjavi za Radio Trebinje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: