Nevesinje: Ni izbori u mjesnim zajednicama nisu prošli bez politike | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Nevesinje: Ni izbori u mjesnim zajednicama nisu prošli bez politike

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:10.04.2017.

Proteklog vikenda, Nevesinjci su birali predstavnike u svojim mjesnim zajednicama. Glasalo se na 17 biračkih mjesta. No, kao i sve ostalo, ni ovo nije moglo proći bez politike i političkih optužbi. Na adresu Opštinske izborne komisije u Nevesinju pristigle su i prve žalbe.

Rezultat slika za nevesinje

Na izbore za savjete mjesnih zajednica opštine Nevesinje izašlo je 25% građana upisanih u birački spisak. Prema podacima Opštinske izborne komisije od 11.693 birača sa pravom glasa u 17 mjesnih zajednica glasalo je 2.937 građana, odnosno jedna četvrtina biračkog tijela. Politika je juče kolo vodila na svih 17 biračkih mjesta iz tri opozicione stranke u Nevesinju, razočarani rezultatima brže bolje su skuckali žalbu i adresirali je na OIK. Žalba u kojoj se navode kršenja izbornog procesa u MZ Pridvorci u posjedu je i naše redakcije.

Nevesinjski OO PDP, SDS I SRS RS traže ponavljanje izbora na ovom glasačkom mjestu. Po svim ovim navodima,  u ovim strankama smatraju da je najviše oštećen kandidat SDS-a Miloš Vuković. Predsjednica OIK Nevesinje, Novka Dabarčić, u telefonskom razgovoru rekla nam je da ova komisija nema još zvaničan stav te da je rok 24 časa od zaprimanja žalbe koja je tek na protokolu. Šta će i kako biti sa glasanjem na ovom mjestu još se ne zna, kaže Dabarčić, dodajući da će komisija kojom predsjedava detaljno razmotriti sve činjenice i okolnosti. Ona ne poriče da je bilo problema na ovom biračkom mjestu. Na ostalih 16 nije zabilježen ni jedan problem.

Najveća izlaznost registrovana je u MZ Biograd – 55%, Kifinom Selu – 50% i Odžaku 47%.

Na listama su bila 93 kandidata koje je predložilo sedam političkih partija i šest grupa građana. U četiri mjesne zajednice gradskog područja u savjet se bira po sedam članova, a 13 ostalih MZ imaće petočlane savjete.

B.N.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: