Grad jača sportsku infrastrukturu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Grad jača sportsku infrastrukturu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:12.04.2017.

U nastavku zasjedanja Skupštine grada Trebinja usvojen je Program razvoja sporta Grada Trebinja za ovu godinu. Prema programu razvoja sporta, predviđeno je osnivanje Škole sporta, koja će okupiti djecu uzrasta od 6 do 9 godina, sa ciljem otkrivanja sportskih talenata kod djece i spriječavanja deformiteta kod  školaraca.

Gradonačelnik Luka Petrović istakao je da je gradska vlast napravila više pomaka u razvoju sporta u Trebinju i smatra da će u narednoj godini sportski sadržaji biti na visokom nivou, a sa ciljem da djeca u Trebinju treniraju na kvalitetnim sportskim terenima.

Formirali smo Sportsko društvo Leotar, a formiraćemo i školu sporta i zaposliti nezaposlene profesore fizičke kulture. Napravićemo fudbalski teren u Gradu sunca, atletsku stazu na stadionu Leotara, a u izgradnji je zatvoreni bazen, koje će biti u funkciji naredne godine. U okviru tog bazena obaveza HET-a nije bila da završi neke druge sadržaje, kao što su spa centar i teretana, i to će biti obaveza Grada Trebinja da nađe partnera da izgradi te prostore“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Odbornici su prihvatili informaciju – Trebinje regionalni centar u pružanju zdravstvene zaštite stanovništva.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Trebinje Vaso Mijanović podsjetio je da je prošle godine izrađen strateški plan razvoja ustanove do 2021. godine. On je istakao da bolnicu uskoro očekuju radovi na rekonstrukciju Odjeljenja za dijalizu i izgradnja novog dijela operacionog bloka i angio sale.

„Program energetske efikasnosti je završen, a planirali smo rekonstrukciju Prijemnog odjeljenja i njegovo premiještanje i uvezivanje sa blokom Hitne medicinske pomoći. U planu je uvođenje i savjetovališta za sterilitet i još neke aktivnosti, koje će rezultirati boljom zdravstvenom zaštitom stanovništva“, rekao je Mijanović i istakao da je Bolnica Trebinje jedina ustanova u RS u i okruženju koja je usvojila ovakav strateški plan razvoja.

Odbornici na današnjem nastavku sjednice nisu prihvatili informaciju o radu udruženja građana, koja se sufinansiraju iz budžeta Grada Trebinja. Prihvaćen je izvještaj o radu Gradske boračke organizacije Trebinje za prošlu godinu.

Skupština je bez rasprave prihvatila izvještaj o ostvarivanju Programa razvoja Skupštine za prva tri mjeseca ove godine, odluku o pristupanju izradi Prostornog plana Grada Trebinja i odluku o pristupanju izradi urbanističkog projekta „Bregovi“.

Usvojena je informacija o pripremljenosti ovogodišnje turističke sezone, a Skupština je za člana Gradske izborne komisije imenovala Borislava Grubača.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: