Opština Nevesinje potpisala ugovore sa stipendistima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Opština Nevesinje potpisala ugovore sa stipendistima

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:14.04.2017.

U Velikoj sali opštine Nevesinje juče je upriličeno potpisivanje ugovora sa studentima koji su ispunili uslove za dodjelu stipendija u školskoj 2016/2017. godini. Lično ili preko ovlaštenog lica ugovore je potpisalo 149 studenata, tri talentovana učenika i jedan učenik bez roditeljskog staranja.

OPŠTINA NEVESINJE POTPISALA UGOVORE SA STIPENDISTIMA

Mjesečni iznos stipendije je 100 KM, đaci generacije primaće po 150 KM, a talentovani učenici po 120 KM .

Zamjenik načelnika opštine Nevesinje Milutin Samardžić potvrdio je da je za studentske stipendije u opštinskom budžetu planiran iznos od 175.000 KM. On je naglasio da opštinska uprava svakodnevno prati rad i rezultate studenata što potvrđuje opredjeljenje da se za ovu namjenu izdvajaju značajna sredstva.

Samardžić je izrazio nadu da će se stipendisti nakon završetka školovanja vratiti u svoje Nevesinje da rade i stvaraju.

Podsjećamo, načelnik opštine Milenko Avdalović ranije se odrekao dijela svoje plate na godišnjem nivou u iznosu od 6.050 KM u korist studentskih stipendija.

Odbornik SDS-a Anto Šipovac i odbornik SNSD-a Veroljub Prodanović odborničke nadoknade preusmjerili su za nevesinjske studente.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: