Gacko: U nedjelju izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Gacko: U nedjelju izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica

Izvor: Opština Gacko | Datum:21.04.2017.

Izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica opštine Gacko održaće se u nedjelju, 23. aprila, u vremenu od 09 do 17 časova.

Rezultat slika za izbori listić

Izbori će se održati u osam mjesnih zajednica: Gacko, Avtovac, Brljevo, Stepen, Nadinići, Fojnica, Vrba i Kula.

Za Savjet mjesnih zajednica Gacko i Avtovac bira se po 7 članova savjeta, a za Savjet mjesnih zajednica Brljevo, Stepen, Nadinići, Fojnica, Vrba i Kula bira se po 5 članova savjeta.

Izbori za Savjet mjesne zajednice Bistrica ne mogu se održati jer nisu ispunjeni uslovi predviđeni propisima za održavanje izbora, jer na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za Mjesnu zajednicu Bistrica nije upisan dovoljan broj birača.

Opštinska izborna komisija Gacko je za održavanje izbora odredila devet biračkih mjesta i to:

-Za Mjesnu zajednicu Gacko dva biračka mjesta; jedno u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Gacko gdje će glasati birači koji za redovne izbore glasaju u Osnovnoj školi i Centru za djecu sa posebnim potrebama, a drugo u Srednjoj školi gdje će glasati birači koji za redovne izbore glasaju u Srednjoj školi i Kino sali.

-Za Mjesnu zajednicu Avtovac određeno je biračko mjesto u Osnovnoj školi Avtovac gdje će glasati birači koji za redovne izbore glasaju u Osnovnoj školi Avtovac i Osnovnoj školi Dobrelja.

-Za mjesnu zajednicu Brljevo određeno je biračko mjesto u Osnovnoj školi Brljevo gdje će glasati birači koji za redovne izbore glasaju u Osnovnoj školi Brljevo i Osnovnoj školi Novi Dulići.

-Za mjesnu zajednicu Stepen određeno je biračko mjesto u Osnovnoj školi Stepen.

-Za mjesnu zajednicu Nadinići određeno je biračko mjesto u Osnovnoj školi Nadinići gdje će glasati birači koji za redovne izbore glasaju u Osnovnoj školi Nadinići i sa biračkog mjesta Kravarevo.

-Za mjesnu zajednicu Fojnica određeno je biračko mjesto u Osnovnoj školi Fojnica gdje će glasati birači koji za redovne izbore glasaju u Fojnici, Vrbovcu i Slivljima.

-Za mjesnu zajednicu Vrba određeno je biračko mjesto u Osnovnoj školi Vrba gdje će glasati birači koji za redovne izbore glasaju u Vrbi, Brani Ulinje i Izgorima.

-Za mjesnu zajednicu Kula određeno je biračko mjesto u Osnovnoj školi Kula.

Opštinskoj izbornoj komisiji Gacko šest ovlaštenih predlagača podnijelo je kandidatske liste. Komisija je izvršila provjeru i ovjeru kandidatskih listi za Savjet mjesnih zajednica i utvrdila redoslijed kandidata za glasački listić u skladu sa uputstvom za provođenje izbora koji je objavljen na sajtu opštine Gacko.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: