Политика - Херцеговина

Гацко: У недјељу избори за чланове Савјета мјесних заједница

Извор: Општина Гацко | Датум:21.04.2017.

Избори за чланове Савјета мјесних заједница општине Гацко одржаће се у недјељу, 23. априла, у времену од 09 до 17 часова.

Резултат слика за избори листић

Избори ће се одржати у осам мјесних заједница: Гацко, Автовац, Брљево, Степен, Надинићи, Фојница, Врба и Kула.

За Савјет мјесних заједница Гацко и Автовац бира се по 7 чланова савјета, а за Савјет мјесних заједница Брљево, Степен, Надинићи, Фојница, Врба и Kула бира се по 5 чланова савјета.

Избори за Савјет мјесне заједнице Бистрица не могу се одржати јер нису испуњени услови предвиђени прописима за одржавање избора, јер на изводу из Централног бирачког списка за Мјесну заједницу Бистрица није уписан довољан број бирача.

Општинска изборна комисија Гацко је за одржавање избора одредила девет бирачких мјеста и то:

-За Мјесну заједницу Гацко два бирачка мјеста; једно у Основној школи „Свети Сава“ Гацко гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Основној школи и Центру за дјецу са посебним потребама, а друго у Средњој школи гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Средњој школи и Kино сали.

-За Мјесну заједницу Автовац одређено је бирачко мјесто у Основној школи Автовац гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Основној школи Автовац и Основној школи Добреља.

-За мјесну заједницу Брљево одређено је бирачко мјесто у Основној школи Брљево гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Основној школи Брљево и Основној школи Нови Дулићи.

-За мјесну заједницу Степен одређено је бирачко мјесто у Основној школи Степен.

-За мјесну заједницу Надинићи одређено је бирачко мјесто у Основној школи Надинићи гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Основној школи Надинићи и са бирачког мјеста Kраварево.

-За мјесну заједницу Фојница одређено је бирачко мјесто у Основној школи Фојница гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Фојници, Врбовцу и Сливљима.

-За мјесну заједницу Врба одређено је бирачко мјесто у Основној школи Врба гдје ће гласати бирачи који за редовне изборе гласају у Врби, Брани Улиње и Изгорима.

-За мјесну заједницу Kула одређено је бирачко мјесто у Основној школи Kула.

Општинској изборној комисији Гацко шест овлаштених предлагача поднијело је кандидатске листе. Kомисија је извршила провјеру и овјеру кандидатских листи за Савјет мјесних заједница и утврдила редослијед кандидата за гласачки листић у складу са упутством за провођење избора који је објављен на сајту општине Гацко.

21.04.2017.
Категорија: Херцеговина

Најчитаније у овој категорији: