Opština Nevesinje i Putevi RS dogovorili uređenje saobraćajne infrastrukture | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Opština Nevesinje i Putevi RS dogovorili uređenje saobraćajne infrastrukture

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:05.06.2017.

Uređenje saobraćajne infrastrukture u užem gradskom jezgru, održavanje energetskog puta Zovi Do-Bežđeđe-Divin i izgradnja spojnog puta između magistralne saobraćajnice Nevesinje-Gacko i regionalnog puta Nevesinje-Berkovići kod fabrike Svislajon, bile su teme današnjeg sastanka načelnika opštine Milenka Avdalovića i direktora javnog preduzeća „Putevi RS“ Nenada Nešića. Sastanku su prisustvovali narodni poslanici Ilija Tamindžija i Dragan Ristić, direktor HE „Dabar“ Radivoje Bratić, te predstavnici opštinske uprave.

OPŠTINA NEVESINJE I PUTEVI RS DOGOVORILI UREĐENJE SAOBRAĆAJNE INFRASTRUKTURE

Načelnik opštine Milenko Avdalović potvrdio je da je sa Putevima RS dogovorena većina projektnih aktivnosti i da je još preostalo da se usklade rokovi realizacije. On je podsjetio na namjeru opštine da tokom ljeta uradi zamjenu vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Cara Dušana i Miloša Obilića, a već na jesen bi moglo biti završeno uređenje saobraćajnica i kružnog toka.

Prema Avdalovićevim riječima, najbolje rješenje za održavanje postojećeg energetskog puta Zovi Do–Divin je uvrštenje u mrežu regionalnih saobraćajnica RS. Savez opština i gradova istočne Hercegovine već je uputio zahtjev Vladi RS i Direkciji za puteve da se izvrši kategorizacija ove saobraćajnice, potvrdio je Avdalović.

Izgradnja spojnog puta u industrijskoj zoni na Kilavcima planirana je za narednu godinu, potvrđeno je na sastanku.

Direktor JP „Putevi RS“ Nenad Nešić izrazio je spremnost da ovo preduzeće učestvuje u rekonstrukciji saobraćajne infrastrukture u Nevesinju budući da se sanacija odvija na dionicama magistralnih puteva koji su njihova nadležnost.

Nešić je podsjetio da je raspisan tender za most na Zovodolki na regionalnom putu Nevesinje–Berkovići, da su obezbijeđena sredstva za izgradnju i da će uskoro početi radovi.

Nesic 3

Slavenka Golijanin


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: