Kovačević i Gilja: Potpisan memorandum o saradnji dvije kompanije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Kovačević i Gilja: Potpisan memorandum o saradnji dvije kompanije

Izvor: Srna | Datum:13.07.2017.

Direktori preduzeća „Elektroprivreda Republike Srpske“ /ERS/ Željko Kovačević i „Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne“ Marinko Gilja potpisali su u Mostaru okvirni sporazum o saradnji koji će doprinijeti efikasnijem radu obje kompanije.

Predmet sporazuma je utvrđivanje okvirne saradnje u raspodjeli proizvodnje električne energije proizvedene na Reverzibilnoj hidroelektrani /RHE/ Čapljina.

Iz ERS-a je saopšteno da je ovaj sporazum nastavak dosadašnje uspješne saradnje kojim je još jednom potvrđen izuzetan značaj RHE Čapljina u cijeloj regiji.

„Na ovaj način efikasnije upravljamo vodama na prostoru Hercegovine, efikasnije proizvodimo električnu energiju i izvlačimo sve benefite iz takve proizvodnje“, rekao je Kovačević.

Gilje je naveo da bi ovaj sporazum trebalo da pokrene novi odnos između dvije kompanije i omogući kvalitetniju i produktivniju saradnju.

Sporazum će se primjenjivati do 31. decembra 2018. godine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: