Политика - Херцеговина

Завјетници РС понудили неколико пројеката за општину Невесиње

Извор: Радио Невесиње | Фото: Радио Невесиње | Датум:17.07.2017.

„Завјетници Републике Српске“ спремни су да у Невесињу саграде дјечији и спортски терен и донирају монтажну кућу за једну породицу из борачких категорија. Имају намјеру и да покрену неке пројекте самозапошљавања. За ове идеје добили су подршку начелника општине Миленка Авдаловића.

ЗАВЈЕТНИЦИ РС ПОНУДИЛИ НЕКОЛИКО ПРОЈЕКАТА ЗА ОПШТИНУ НЕВЕСИЊЕ

Потпредсједник Покрета „Завјетници Републуке Српске“ Немања Столица каже да ће по узору на сличне пројекте у Београду и Новом Саду направити дјечије игралиште са потребним мобилијаром, терен за одбојку и кошарку и теретану на отвореном. Обавеза општине била би да припреми локацију и обезбиједи прикључке.

Столица је понудио и монтажну кућу од 90 метара квадратних за једну породицу РВИ, погинулог или демобилисаног борца у стању социјалне потребе. И за овај пројекат се од општине очекује да обезбиједи земљиште.

Завјетници Републике Српске намјеравају и да покрену пројекте самозапошљавања у које би били укључени њихови чланови. Средства обезбјеђују од донација и пројектних активности.

„Завјетници Републике Српске“ су патриотска организација која се залаже за очување и његовање традиционалних вриједности српског народа у БиХ.

17.07.2017.
Категорија: Херцеговина

Најчитаније у овој категорији: