Osma sjednica SO Nevesinje: Usvojeni izvještaji javnih ustanova | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Osma sjednica SO Nevesinje: Usvojeni izvještaji javnih ustanova

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:12.08.2017.

Osmo redovno zasjedanje Skupštine opštine Nevesinje proteklo je u kratkim diskusijama i korektnoj atmosferi. Usvojeni su izvještaji o radu javnih ustanova i nekoliko odluka iz oblasti prostornog planiranja.

OSMA SJEDNICA SO NEVESINJE: USVOJENI IZVJEŠTAJI JAVNIH USTANOVA

Glasovima skupštinske većine odbačen je zahtjev opozicije da se sa dnevnog reda skinu izvještaji vršioca dužnosti ustanova i opštinskih odjeljenja kojima je, kako su naveli, istekao mandat. Zbog toga su bili uzdržani prilikom glasanja o izvještajima o radu Doma zdravlja i Centra za socijalni rad i Informaciji o stanju privrednog sektora.

Podnoseći informaciju o stanju privrednog sektora u prošloj godini v.d. načelnika Odjeljenja za privredu Siniša Bratić  posebno se osvrnuo na preduzeća u kojima se vodi stečajni postupak. Objasnio je da  Hotel još nije prodat jer postoji sudski spor poslije održane posljednje licitacije, a da je u Zemljoradničkoj zadruzi u toku razrješenje određenih pravnih poteškoća.

Odbornici su se interesovali o najavljenom proširenju proizvodnje u fabrici tekstila, mogućnostima za sanaciju štete izazvane sušom i uopšte o mjerama koje preduzima Opštinsko odjeljenje za unapređenje poljoprivrede.

Na jučerašnjoj sjednici odbornici su nakon kraće diskusije usvojili izvještaje o radu zdravstvenih ustanova Doma zdravlja i Bolnice Nevesinje, kao i Centra za socijalni rad i Crvenog krsta.

Direktor Doma zdravlja  Žarko Tamindžija rekao je tokom izvještaja da je zbog smanjenog priliva sredstava iz Fonda došlo do gubitka od 230 hiljada KM koji je pokriven neraspoređenim sredstvima iz proteklih godina.On je naglasio da je zbog sve manjeg broja stanovnika u Nevesinju kao i zbog starosne strukture Dom zdravlja suočen sa finansijskim problemima kojih će, kako je ocijenio, u budućnosti biti sve više.

Podnoseći Izvještaj o radu Bolnice Nevesinje direktor ove ustanove Velibor Milivojević istakao je da je u protekloj godini povećan obim posla i da sve veći broj pacijenata iz okruženja dolazi na liječenje u nevesinjsku bolnicu.

SK 3

Od ostalih tačaka dnevnog reda, nešto širu skupštinsku raspravu izazvao je Prijedlog odluke o načinu i uslovima prodaje garaža u svojini opštine. U pitanju su garaže koje se nalaze u tzv. „Kadrovskoj zgradi“. Donesena je odluka da se izvrši prodaja četiri garaže putem prava preče kupovine, jedna putem licitacije,  dok će se za preostale tri koje trenutno koriste dvije porodice RVI i jedna porodica poginulog borca nakanadno pronaći adekvatno riješenje

Odbornici su bez rasprave prihvatili izvještaje o ostvarivanju plana i programa rada Biroa zazapošljavanje i  radu Crvenog krsta u prošloj godini, te donijeli Odluku o načinu organizacije i uslovima vršenja javnog prevoza na području opštine Nevesinje.

Odbornici su donijeli i odluke iz oblasti prostornog planiranja vezanih za regulacione planove „Stara uprava puteva“ i „SEP“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: