Novčana sredstva djeci koja pohađaju trebinjske područne škole | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Novčana sredstva djeci koja pohađaju trebinjske područne škole

Izvor: Grad Trebinje | Datum:25.10.2017.

Povodom nedavno donesene odluke za subvencionisanje djece koja žive na selima, odnosno pohađaju trebinjske područne škole, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović održao je juče sastanak sa oko stotinu roditelja čija će djeca u tekućoj školskoj 2017. i 2018. godini primati novčana sredstva od Grada Trebinja.

Ukupno 149-oro djece će dobiti pomenuta sredstva, za što će Gradska uprava Trebinje izdvojiti preko 100 000 KM.

Kako je juče rečeno, uslovi za dobijanje ovih sredstava definisani su pomenutom odlukom, prema kojoj djeca nezaposlenih i zaposlenih roditelja, koja pohađaju područne škole imaju pravo na naknadu od Gradske uprave.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je na jučerašnjem sastanku objasnio da je ovakva odluka rezultat želje aktuelne gradske vlasti da se pomogne svim roditeljima koja djecu školuju u ruralnim uslovima, kao i da se podstakne ostanak ljudi i razvoj sela, te opstanak svih trebinjskih područnih škola.

Petrović je napomenuo da ovo nije i jedini način na koji Gradska uprava pomaže stanovništvu na selima, te podsjetio da Agrarni fond Grada Trebinja nudi određene programe podrške seoskoj populaciji putem izgradnji hladnjača i otkupa domaćih proizvoda koji se plasiraju u novootvorenoj Hercegovačkoj kući u centru Trebinja.

Osim toga, Grad Trebinje, kako kaže Petrović, planira pomoći seoskom življu u obnovi kuća i pomoćnih seoskih objekata, poput štala, sušnica itd., kako bi stanovništvo na selima imalo adekvatne uslove za proizvodnju zdravih organiskih proizvoda.

Roditelji djece su juče izrazili zahvalnost za razumijevanje i podršku Gradske uprave i gradonačelnika Trebinja ovoj kategoriji stanovništva.

Pored gradonačelnika, prisutne je juče pozdravio i njegov zamjenik Mirko Ćurić. Sastanku je pristvovao i i načelnik Opšte uprave Grada Trebinja Nenad Milićević.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: