Željko Tepavčević predsjednik Konfederacije sindikata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Željko Tepavčević predsjednik Konfederacije sindikata

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:12.01.2018.

Željko Tepavčević novi je predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini ovog sindikata u Doboju.

Željko Tepavčević predsjednik Konfederacije sindikata - Foto: SRNA

Tepavčević, koji predstavlja Sindikalnu organizaciju Rudnika i Termoelektrana Gacko, bio je jedini kandidat za ovu funkciju.

On je kao cilj narednog djelovanja naveo potpisivanje opšteg kolektivnog ugovora, ravnopravan položaj Konfederacije sindikata u Ekonomsko-socijalnom savjetu Srpske, te ostalim odborima čiji su osnivači Narodna skupština ili Vlada Republike Srpske.

Tepavčević ja najavio i jačanje organizacione strukture ovog sindikata, povećanje broja članova, poboljšanje prava radnika, ostvarivanje bolje saradnje sa Vladom, ministarstvima i inspektoratima.

Na izbornoj skupštini Konfederacije sindikata za potpredsjednika je izabran Obrad Belenzada, dosadašnji predsjednik. Izabrani su i organi Konfederacije sindikata.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: