Lokalni izbori u Beogradu: Ubjedljiva pobjeda Vučićeve liste | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Lokalni izbori u Beogradu: Ubjedljiva pobjeda Vučićeve liste

Izvor: RTRS | Datum:05.03.2018.

Gradska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate lokalnih izbora u Beogradu. U gradsku skupštinu ulaze četiri liste. SNS-u su pripala 64 mandata, Đilasu 26, Šapiću 11, SPS-JS 9.

GIK je, na osnovu 71,39 obrađenih biračkih mjesta, odnosno 67,14 odsto biračkog tijela, saopštio da je najviše glasova osvojila lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", za koju je glasalo 45,60 odsto izašlih birača. Ta lista će imati 64 mandata u Skupštini Grada Beograda.

Predsjednik izborne komisije Zoran Lukić je naveo da su cenzus prešle još tri liste: "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" sa 18,71 odsto (26 mandata), "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" sa 8,27 odsto glasova (11 mandata) i "Ivica Dačić - SPS - Dragan Marković Palma - JS" 6,35 odsto glasova (devet mandata).

GIK je saopštio da je glasanje proteklo mirno i da nisu prijavljene veće nepravilnosti.

Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić proglasio je sinoć pobjedu liste SNS-a na lokalnim izborima u Beogradu, Sevojnu, Boru i Aranđelovcu.

Podaci Ipsosa, na osnovu 98,4 odsto obrađenog uzorka, pokazali su da je lista oko SNS-a osvojila 45 odsto glasova na beogradskim izborima. Prema tim podacima, još tri liste su prešle cenzus: liste Dragana Đilasa 18,8, Aleksandra Šapića 9,4 i lista SPS-JS 6,1 odsto. Izlaznost je bila 51,3 odsto upisanih birača. 

Za odbornička mjesta u gradskoj skupštini nadmetale su se 24 liste. Vučić je rekao da su građani na miran i demokratski način birali svoje predstavnike i da je najbolji rezultat SNS-a u Beogradu do sada. Pokazalo se demokratsko lice naše zemlje, uprkos brojnim prijetnjama i pritiscima mnogih da će taj proces urušiti, rekao je Vučić. Navodi da će se ime novog gradonačelnika Beograda znati za 50 dana.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: