Vlada Srbije uvijek spremna da podrži Srbe u Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vlada Srbije uvijek spremna da podrži Srbe u Hercegovini

Izvor: Srna | Datum:09.05.2017.

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je u razgovoru sa delegacijom lokalnih samouprava, udruženja građana i Srpske pravoslavne crkve iz Hercegovine, da je Vlada Srbije spremna da uvijek podrži sunarodnike.

Mihajlovićeva je zatražila detalje svih projekata koji su joj danas predočeni da bi se vidjelo na koji način Vlada najefikasnije može da pomogne, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

"Vlada Srbije vodi i uvek će voditi računa o svojim sunarodnicima. Želimo da podržimo sve projekte koji će Srbima u Hercegovini omogućiti miran suživot sa drugim narodima", rekla je Mihajlovićeva.

Članovi srpske delegacije iz Hercegovine zatražili su da Vlada Srbije podrži realizaciju projekata koji bi pomogli Srbima u Mostaru i okolini da očuvaju nacionalni identitet i podignu kvalitet života.

Delegacija koju je predvodio paroh mostarski Radivoje Krulj predočila je Mihajlovićevoj više projekata u kojima bi dobrodošla pomoć Vlade Srbije.

Gosti su Mihajlovićevoj predstavili projekat izgradnje vodovoda u selu Željuša, dogradnju lokalnog puta i opremanje osnovne škole u Mostaru u kojoj bi bila održavana nastava na srpskom jeziku, kao i obnove Doma kulture u Mostaru i igrališta za djecu.

U delegaciji su bili i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, potpredsjednik Zajednice srpskih udruženja grada Mostara i načelnik odjeljenja opšte uprave grada Mostara Predrag Šupljeglav, član glavnog odbora SPKD "Prosvjeta" Mostar Sanja Bjelica Šagovnović.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: