Dodik i Čović: Odnosi u BiH narušeni | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Dodik i Čović: Odnosi u BiH narušeni

Izvor: Srna | Datum:12.07.2017.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a BiH Dragan Čović istakli su danas u Mostaru da su odnosi u BiH potpuno narušeni i da je evidentno da nema više parlamentarne većine ni u BiH niti u Federaciji BiH.

Dodik i Čović: Odnosi u BiH potpuno narušeni

Dodik je na konferenciji za novinare nakon sastanka delegacija dvije stranke rekao da Savjet ministara BiH ne radi svoj posao u skladu sa Ustavom, jer je to pomoćni organ Predsjedništva BiH, a ne neka posebna struktura, te da nema podršku iz Republike Srpske.

On je ocijenio da je lider SDA Bakir Izetbegović izgubio političku snagu i da se sada posredstvom Savjeta ministara i drugih institucija pokušava obračunati sa predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda.

Čović je rekao da je evidentno da nema više parlamentarne većine ni u BiH ni u Federaciji BiH, te da se ta većina pravi od tačke do tačke dnevnog reda.

On je istakao da je sada važno da se u takvoj situaciji do izbora naredne godine koliko-toliko sačuvaju odnosi u zemlji zbog evropskog puta BiH.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: