Vučić 7. i 8. septembra u posjeti BiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić 7. i 8. septembra u posjeti BiH

Izvor: Tanjug | Datum:16.08.2017.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u službenoj posjeti BiH, 7. i 8. septembra, najavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Aleksandar Vučić (foto: © Tanjug/ Tanja Valic) - Foto: RTRS

"Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na naš poziv, u službenoj poseti BiH 7. i 8. septembra 2017", objavio je Čović na svom Tviter nalogu.

Posjeta Sarajevu prethodnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića je više puta bila najavljivana, ali nikada nije realizovana.

Čović je u ponedjeljak rekao da bi krajem avgusta ili početkom septembra BiH trebalo da posjete predsjednik Vučić i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a da bi se poslije moglo razgovarati i o trilateralnom sastanku.

"Svrha ovih susreta je da se BiH, ponovo, na jedan pozitivan način stavi u središte njihovih zanimanja, kao i da se razgovara o svim otvorenim pitanjima od značaja za sve tri zemlje", rekao je Čović u intervjuu za Večernji list, izdanje za BiH.

On je tada ocijenio da posjeta Vučića BiH ima posebnu težinu, jer se u prethodnom periodu jako dugo dogovarala i posjeta prethodnog predsjednika Srbije Nikolića.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: