Vučićeva posjeta bolja od očekivane | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučićeva posjeta bolja od očekivane

Izvor: BNTV | Datum:09.09.2017.

Srpski član predsedništa BiH Mladen Ivanić kaže da je posjeta predsednika Srbije Aleksandra Vučića bila izuzetno dobra, bolja od očekivane i mnogo konkretnija. Nije siguran da će Sarajevo prepoznati da je Srbija prijatelj BiH.

On je u izjati RTS-u kazao da je posebno značajna posjeta predsjednika Srbije i Istočnom Sarajevu, ocjenjujući to izuzetno pozitivnom porukom.

Ivanić je rekao da nije siguran da će, kako se nada Vučić, Sarajevo prepoznati da je Srbija prijatelj BiH.

"Imali smo mi to i ranijih godina ali se uvijek nakon posjeta i lijepih riječi počelo događati nešto u Sarajevu što proizvede problem", kazao je Ivanić, izražavajući nadu da sada postoji iskrenost jer je, kako je naveo, predugo trajala ta vrsta ispipavanja i nepovjerenja.

Što se tiče povezivanja Beograda i Sarajeva auto-putem, Ivanić smatra da je u ovom trenutku veoma teško da se političari u BiH dogovore oko trase jer je "previše različitih interesa".

Ipak, smatra da je važno da Srbija završi svoj dio auto-puta i očekuje da to bude trasa prema Višegradu.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: