Počeli pregovori vladajuće koalicije: Lome se koplja oko predsjedničkih kandidata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Počeli pregovori vladajuće koalicije: Lome se koplja oko predsjedničkih kandidata

Izvor: Nezavisne novine | Datum:19.03.2018.

Prema nezvaničnim informacijama, u Palati Republike danas su počeli pregovori vladajuće koalicije o zajedničkom nastupu na predstojećim opštim izborima, koji će trajati do kraja ove sedmice, kada se očekuje i konačan dogovor, pišu “Nezavisne”.

Prema takođe nezvaničnim informacijama, koplja se lome oko kandidata za predsjednika RS, premijera RS i predsjednika Narodne skupštine RS.

Kao što je ranije objavljeno, DNS traži da ima svog kandidata za predsjednika RS kojeg će podržati SNSD i SP, međutim gotovo je izvjesno da će se na kraju zadovoljiti mjestom premijera ili predsjednika Narodne skupštine RS. U ovom trenutku SNSD ne odustaje od toga da ima oba kandidata za pojedinačne funkcije, a trenutno je Željka Cvijanović, aktuelna premijerka RS, najbliža da uđe u trku za predsjednika RS, gdje će joj najozbiljniji protivnik biti Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

Takođe, na sastancima koalicije trebalo bi da budu izdefinisani i odnosi prema Ujedinjenoj Srpskoj s obzirom na to da SNSD podržava tu stranku i pravi joj mjesta u vladajućoj koaliciji, na šta DNS ne pristaje jer smatra da koaliciju, barem sa strankama, ne treba proširivati prije izbora, a nakon što se vidi koliko koja stranka ima podrške sjesti i razgovarati o saradnji i eventualnom formiranju Vlade RS.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: