Dodik u Trebinju: Na Drini ne može biti NATO granica | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik u Trebinju: Na Drini ne može biti NATO granica

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Herceg TV | Datum:25.03.2018.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je u Trebinju da bi članstvo u NATO bilo poniženje za srpski narod koga je NATO bombardovao u RS i Srbiji.

„Ja sam protiv članstva u NATO. Taj savez je bez ikakvog razloga bombardovao Srbe u RS i Srbiji. Kakva bi nacija bila kada bi onima koji su nam bacali osirumašeni uranijum rekli: idemo u vaš savez i šta je sljedeće da nam uradite i da nas ponizite. Skupštine Srbije i RS donijele su odluku o vojnoj neutralnosti“, naveo je predsjednik RS.

On je istakao da dok Mladen Ivanić to nije promjenio, svako značajno pitanje za RS je bilo prodiskutovano i u institiucijama RS.

„Odjednom smo dobili strategiju koja kaže da će BiH pratiti spoljnu politiku EU. BiH nije članica EU, nema ni kandidatski status i nema potrebe da se tako određujemo. Ivanić je sklon špekulacijama i reći će da nigdje ne piše da ćemo uvesti sankcije.  Da, ali to će tražiti Evropa i morate pratiti njihovu politiku. Ivanić će doći i reći da je protiv toga da BiH ide u NATO, ali nije bio spreman da glasa za to da budemo neutralni“, istakao je Dodik.

Dodik je dodao da kad Srbija kaže da ide u NATO onda će se o tome razgovarati i u RS.

„Suština je u tome da ne može na Drini biti NATO granica. Naš interes je RS i srpski narod, a ne BiH“, zaključio je predsjednik RS.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: