Dodik se sastao sa Poltavčenkom, kasnije i sa Putinom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik se sastao sa Poltavčenkom, kasnije i sa Putinom

Izvor: RTRS | Datum:25.05.2018.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburgu, gdje bi danas trebalo da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Dodik se danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom. Predsjednik Srpske pozvao je Poltavčenka da dođe u Banjaluku na političko - privredni skup koji bi se trebao održati u septembru.

Razgovarali su o potrebi za nabavkom lijekova i medicinske opreme iz Sanktpeterburške fabrike "Biokad", čiji su proizvodi jeftiniji i za 25 odsto, te o nastavku dogovora za remont helikoptera u Zavodu "Orao".

U delegaciji sa predsjednikom Republike je i šef Predstavništva Srpske u Sankt Peterburgu Duško Perović.

Dodik je rekao da će pozvati ruskog predsjednika da posjeti Srpsku.

- Činjenica da se sastajem sa Vladimirom Putinom je sasvim dovoljna da se Republika Srpska primijeti kao partner Ruske Federacije i da se ti sastanci održavaju u kontinuitetu, da nema hladno-vrućih, već prijateljskih i veoma srdačnih odnosa. Za mene lično je privilegija da, u kontinuitetu već desetak godina, imam sastanke sa ruskim predsjednikom i da dogovaramo zvanični sastanak u Moskvi u septembru. Ostalo je još da dogovorimo datum - rekao je Dodik.

Prije sastanka sa Putinom, predsjednik Srpske imao je sastanak sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom.

Dodik će učestvovati na plenarnoj sjednici koju će voditi ruski predsjednik Vladimir Putin, uz francuskog predsjednika Emanuela Makrona i japanskog premijera Šinzo Abea i direktroku MMF-a Kristin Lagard.

- Ja sam ponosan na sve to i treba da bude ponosan svaki budući predsjednik koji izgradi odnose sa Ruskom Federacijom u kojima može da obezbijedi takve sastanke, jer se taj kontinuitet mora održati. Ukoliko sadašnji predstavnici Srpske u vlasti na nivou BiH dobiju vlast u Srpskoj, mi gubimo partnere, jer će oni sačekati da vide o čemu se radi. Mi nemamo vremena za gubljenje, naši partneri i odnosi sa Ruskom Federacijom, moraju da ostanu neupitni - naglasio je Dodik.

Pod Putinovim pokroviteljstvom, u Sankt Peterburgu je počeo Međunarodni ekonomski forum, koji je otvorio gubernator Georgij Poltavčenko.

Prijavljeno je gotovo 20 hiljada učesnika iz više od sto zemalja. 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: