Veoma značajno ulaganje u metalsku industriju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Veoma značajno ulaganje u metalsku industriju

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:10.06.2017.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i novi vlasnik Kovnice Bileća, koji je i načelnik opštine Kalesija, Sead Džafić dogovorili su da se kapaciteti ovog privrednog društva u najkraćem roku stave u funkciju, što je zajednički interes Ministarstva, vlasnika, ali i lokalne zajednice.

“Veoma je značajno što se domaći privrednici opredjeljuju i ulažu u metalski sektor, što pokazuje i ovaj primjer u Bileći, gdje će u prvoj fazi biti zaposleno pedesetak radnika sa tendencijom daljeg proširenja kako projekat bude napredovao“, rekao je ministar Đokić napominjući da je Vlada spremna da podrži sva preduzeća koja imaju razvojnu komponentu i jasnu poslovnu viziju.

On je podsjetio da su kapaciteti metalske industrije na ovim prostorima dugi niz godina imali sigurno tržište, tradiciju i kvalitet.

“Nakon perioda stagnacije, ovoj industrijskoj grani otvara se jedna velika šansa za razvoj i obnovu kapaciteta, jer je evidentno da veliki proizvođači i brendovi iz oblasti proizvodnje komponenti, prije svega za autoindustriju, svoju proizvodnju sa Istoka prenose na područje Evrope“, naglasio je ministar.

Gospodin Džafić je rekao da je njegova namjera da proizvodnju Tvornice UNIS TOK iz Kalesije proširi kapacitetom u Bileći i Livnicom u Tuzli, jer već ima ugovorene poslove za ino-kupce, te da je neophodno da se Kovnica u Bileći što prije osposobi za proizvodnju.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra Milan Bašinac i direktor Tvornice otkivaka i odbojno vlačnih naprava UNIS TOK iz Kalesije Mensur Hukić.

Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: