U školama u Srpskoj će se od septembra fakultativno učiti kineski jezik | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

U školama u Srpskoj će se od septembra fakultativno učiti kineski jezik

Izvor: Srna | Datum:20.06.2017.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je danas u Bijeljini da će škole koje budu imale dovoljno kandidata od septembra uvesti kineski jezik kao fakultativni predmet.

Rezultat slika za KINESKA ZASTAVA

„Škole koje budu imale dovoljno kandidata će ovaj nastavni predmet fakultativno i uvesti ove godine, a narednih godina, ako bude interesovanja za kineski, i nakon što budu ispoštovane sve procedure, i kao drugi strani jezik“, rekao je Malešević novinarima.

On je naveo da će u narednom periodu biti anketirani učenici i roditelji, te će, oni koji budu željeli, imati priliku da uče ovaj strani jezik.

„Srpska ima dovoljno kadra, a ima i u Pedagoškom zavodu savjetnika za kineski jezik, tako da se svi uslovi stvaraju. Kineska Vlada dosta ulaže u Srpsku, te je red da dio učenika ili naših nastavnika obučimo da bismo imali lakšu komunikaciju sa Kinezima“, rekao je Malešević, podsjećajući da je kineska Ambasada u BiH insistirala da se ovaj jezik „pojavi u osnovnim i srednjim školama gdje ima uslova“.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: