Od učinka radnika treba da zavisi i plata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Od učinka radnika treba da zavisi i plata

Izvor: Srna | Datum:08.08.2017.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla ja da Sindikat radnika unutrašnjih poslova Srpske ima pravo da podnese prijedlog za ocjenu ustavnosti izmjena i dopuna Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, ali smatra da bi od učinka radnika trebalo da zavisi i plata.

"Taj varijabilni dio, koji smo uveli u praksu, koja je postojala i ranije u okviru MUP-a, treba da primijenimo na sve dijelove našeg javnog sektora i uprave, što znači da od različitog učinka, treba da zavisi i plata", pojasnila je premijer Srpske.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da sudovi i služe da im se podnose različite inicijative i da se tu traže određeni odgovori.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske podnio je danas Ustavnom sudu Srpske prvi od dva prijedloga za ocjenu ustavnosti izmjena i dopuna Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske jer smatraju da im je tim zakonom narušeno pravo na zagarantovanu osnovnu platu.

Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: