Incident u Tribunalu pokazuje kakva je institucija | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Incident u Tribunalu pokazuje kakva je institucija

Izvor: SRNA | Datum:29.11.2017.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da današnji incident u Haškom tribunalu, kada je na izricanju presude šestorici lidera nekadašnje Herceg-Bosne, Slobodan Praljak navodno popio otrov, pokazuje kakva je to institucija.

Rezultat slika za haški tribunal

Cvijanovićeva je istakla da ne može komentarisati samu presudu koja nije do kraja izrečena, ali da je sam današnji incident, kao i sve ono što se moglo vidjeti ranije, dovodi u veliku sumnju rad Haškog tribunala.

“Postavlja se pitanje – kakav je to sud? Mnogi su saglasni da je taj sud radio pod pritiskom velikih međunarodnih sila, te da ima zadat dnevni red, koji samo treba da sprovede”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona ističe da činjenice da u Haškom tribunalu ljudi umiru, da postoje ozbiljne primjedbe o neadekvatnoj medicinskoj pomoći, pa i da neko može da popije otrov u sudnici, pokazuju kakva je to institucija.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je presude o udruženom zločinačkom poduhvatu šestorici funkcionera Herceg-Bosne i državnog vrha Hrvatske sa Franjom Tuđmanom na čelu tokom rata u BiH i da je sukob Hrvata i muslimana bio – međudržavni, implicirajući učešće Hrvatske.

Jadranko Prlić osuđen je na 25 godina, Bruno Stojić i Slobodan Praljak na po 20 godina, nakon čega je Praljak navodno popio otrov, pa je izricanje presude prekinuto.

Drugostepena presuda nije izrečena još Milivoju Petković koji je prvestepeno osuđen na 20 godina, te Valentinu Ćoriću koji je osuđen na 16 godina i Berislavu Pusiću, koji osuđen na 10 godina zatvora.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: