Vučić otkrio: Tražili su mi da privedem Milorada Dodika! | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Vučić otkrio: Tražili su mi da privedem Milorada Dodika!

Izvor: ATV | Datum:23.01.2018.

“Imali smo zvaničan zahtjev za privođenje predsjednika Republike Srpske”, poručuje srpski predsjednik Aleksandar Vučić, dok iz BiH odgovaraju da takav nalog nikada nije otišao iz Sarajeva.

vucic-dodik

Dodik ima državljanstvo Srbije i bilo bi besmisleno tražiti njegovo privođenje na teritoriji te zemlje, kaže ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Aleksandar Vučić ima drugačije informacije. Tvrdi da je prije godinu dana Beograd dobio zahtjev za hapšenje Dodika, zbog kako je rekao neke vile, ali poručuje da Srbija nikada neće narušavati dobre odnose sa Republikom Srpskom.

“Zamislite vi da Srbija privodi predsjednika Republike, šta je vama, jeste li vi normalni? Iz Sarajeva je stizalo, je li vi razumijete šta hoćete, da pravimo granicu onako kako su neki drugi ranije pravili, da ne puštamo naš narod da ulazi u Srbiju, da ne puštamo naš narod koji želi da ide u RS ili BiH? Šta je to što želite? Takvo nešto se nikada neće dogoditi”, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Ministar bezbjednosti poručuje da je BiH na osnovu sporazuma sa Srbijom samo zatražila provjere transakcija u vezi sa kupovinom Dodikove vile na Dedinju, tačnije prikljupala je podatke o porijeklu novca.

“Sve je rađeno u okviru istrage u slučaju Pavlović banka i to je sve što je traženo”, poručuje Dragan Mektić. Nada se ,kaže, da će Srbija udovoljiti zahtjevu BiH, jer sporazum o saradnji dvije zemlje dobro funkcioniše.

“Ne znam sa koje strane je gospodin Vučić doveden u zabludu, da li odavde iz Banjaluke ili nekih krugova u Beogradu, ali na kraju krajeva to nema ni veze. Ali je bio zahtjev da finansijsko obavještajni odjeli provjere finasijsku trasakciju Milorada Dodika u iznosu od 750 hiljada evra”, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

A slučaj Pavlović banke bio je aktuelan i u novembru prošle godine. Nakon što je predsjednik Republike rekao da je obavješten da je prisluškivan, iz suda BiH su potvdili da je Dodikov telefon praćen u okviru istrage u slučaju Pavlović banke.

Dodik danas nije komentarisao tvrdnje Aleksandra Vučića da je od Srbije traženo njegovo privođenje na teritoriji te zemlje. Predsjednik Srbije rekao je i da ne bi bio u koži Milolrada Dodika, zbog pritisaka koji će sigurno uslijediti u izbronoj godini.

Na te tvrdnje reagovao je ministar bezbjednosti BiH, koji kaže da ne zna na kakve je pritiske Vučić mislio, ali Mektić kaže da ih trpi samo opozicija i to od strane Vlasti u Republici Srpskoj.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: