U nedjelju izbori u Rusiji, danas glasanje u Banjaluci | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

U nedjelju izbori u Rusiji, danas glasanje u Banjaluci

Izvor: RTRS | Datum:16.03.2018.

Predsjednički izbori u Rusiji biće održani u nedjelju, a ruski državljani moći će glasati i u Banjaluci i Sarajevu.

Glasačko mjesto biće otvoreno u Ambasadi Rusije u Sarajevu od osam do 20 časova. Osim toga, danas, 16. marta biće održano prijevremeno glasanje u Banjaluci uglavnom za ruske sugrađane tu koji žive i rade.

Glasačko mjesto u Banjaluci je od 10 do 17 časova u Ulici kralja Alfonsa XIII, broj 37, u sjedištu kompanije Optima grupa.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov rekao je da je u BiH relativno malo ruskih državljana, ali da su preduzeli posebne mjere da bi i oni imali mogućnost učestvovanja na izborima za predsjednika Rusije.

– Uradili smo sve što je bilo potrebno da informišemo naše sunarodnike u BiH o predstojećem glasanju. Računamo da će naši sunarodnici stići na glasačka mjesta. Još jedan put ih pozivam da dođu i glasaju – rekao je Ivancov.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da će aktuelni ruski predsjednik Vladimir Putin ubjedljivo pobijediti na predstojećim predsjedničkim izborima u Rusiji.

Dodik je rekao da Putin pruža veliku podršku Srbima, ali i da uživa ogromno povjernje u Rusiji.

"Usudio bih se da kažem da je Putin neprikosnoveni lider slobodnog svijeta, onaj koji uvijek želi da poštuje druge i drugima ništa ne nameće", istakao je Dodik.

Komentarišući anketu koju je nedavno objavila beogradska Politika, prema kojoj Srbi od svih svjetskih državnika najviše vjeruju Putinu, Dodik je naglasio da bi procenat povjerenja u ruskog predsjednika i u Republici Srpskoj bio jednak ili veći.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: