Moskva će biti uz Beograd u Savjetu bezbjednosti UN | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Moskva će biti uz Beograd u Savjetu bezbjednosti UN

Izvor: Srna | Datum:31.05.2018.

Moskva će biti uz Beograd ako London formalno predloži izmjenu formata ili dinamike sjednica o Kosovu i Metohiji u Savjetu bezbjednosti UN, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

- Situacija na Kosovu i Metohiji je takva da sjednice Savjeta bezbjednosti UN o situaciji na Kosmetu treba da budu otvorene za javnost i u istom ritmu kao i do sada, na svaka tri mjeseca - rekao je Čepurin za Večernje novosti.

Povodom informacija da bi Velika Britanija, koja će u avgustu predsjedavati Savjetom bezbjednosti, mogla da pokrene pitanje proređivanja sjednica o Kosovu i Metohiji ili da zatraži da se ti sastanci održavaju iza zatvorenih vrata, Čepurin je objasnio da ova pitanja ne zavise mnogo od samog predsjedavajućeg.

- Procedura o ovoj temi je složena. Nije to tako jednostavno da bi rješenje moglo da se nađe odmah, a i ne zavisi toliko od toga ko predsjedava Savjetom bezbjednosti, već od svih zemalja članica tog tijela - rekao je Čepurin.

On je istakao da je mnogo prijetnji i opasnosti, ali da srpska diplomatija radi profesionalno "sa razumijevanjem ko su im prijatelji i sa kim će biti zajedno".

Ističući da Beograd sigurno može da računa na Moskvu, on je naveo da je Rusija zainteresovana za to pitanje jer razumije poziciju Srbije.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: