Papa Franja poručio: Samo Putin može spasiti hrišćane! | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Papa Franja poručio: Samo Putin može spasiti hrišćane!

Izvor: Sputnjik | Datum:10.02.2016.


Predstojeći susret pape Franje i ruskog patrijarha Kirila ne samo da će biti istorijski verski događaj, od njega veliku korist mogu da imaju hrišćani širom sveta, piše francuski list „Žurnal d`dimanš“.

putin i papa Papa Franja poručio: Samo Putin može spasiti hrišćane!

U pokušaju da odbrani hrišcćane na Bliskom istoku i drugim delovima sveta gde su progonjeni, papa Franja želi da zatraži pomoć od ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prema papi Franji, Putin je „jedini sa kojim katolička crkva može da se ujedini u odbrani hrišcćana na istoku“.

„Važno je da se pridružimo naporima Rusije da bi sačuvali hrišćanstvo u svim delovima sveta gde je ugroženo“, rekao je papa Franja, prenosi „Žurnal d‘ dimanš“.

Papa Franja se nada da će uz Putinovu pomoć dopreti do sirijskog predsednika Bašara el Asada, iranskog lidera Hasan Rohanija, pa čak i kineskih vlasti i razraditi plan za pomoć hrišćanima na ovim prostorima.

Peking i Vatikan nikada nisu imali zvanične diplomatske odnose, ali je papa za francuski list izjavio da se nada da će uskoro doći do kontakta.

Papa Franja će se sastati ruskim patrijarhom Kirilom u petak, 12. februara. Biće to prvi susret poglavara dve crkve koje su se razišle raskolom 1054. godine.

Sastanak će se održati na Kubi, na aerodromu u Havani, gde će papa Franja i patrijarh Kiril razgovarati, a kasnije potpisati zajedničku izjavu.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: