Rusko upozorenje Asadu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Rusko upozorenje Asadu

Datum:19.02.2016.

Ruski izaslanik u UN Vitalij Čurkin upozorio je sirijskog predsjednika Bašara al Asada nakon njegove izjave da će da zauzme cijelu Siriju, da će se Damask suočiti sa teškim posljedicama ako u mirovnom procesu ne bude u saglasnosti sa Moskvom.

Vitalij Čurkin - Foto: Beta/APRusija je mnogo uložila u ovu krizu, politički, diplomatski i sada vojno", rekao je Čurkin za list "Komersant", osvrćući se na međunarodni sporazum o prekidu neprijateljstava u Siriji koji je postignut u Minhenu prošle sedmice.

On je dodao da stav sirijskog predsjednika nije u skladu sa diplomatskim naporima Rusije, prenosi AFP.U intervjuu za AFP prošle sedmice Asad je rekao da će da zauzme cijelu Siriju.

"Ukoliko Sirija bude slijedila vođstvo Rusije u rješavanju ove krize, onda ima šansu da iz svega izađe dostojanstveno. Ukoliko Damask na neki način skrene sa tog puta, može uslijediti veoma teška situacija", upozorio je Čurkin.

On je dodao da ako Damask nastavi provođenje politike u smislu da nije potrebno primirje i da treba da se bore do pobjedničkog kraja, onda će ovaj sukob trajati dugo, što je zastrašujuće i zamisliti.

Na sastanku u Minhenu postignut je dogovor o primirju u Siriji i nastavku pregovora.Govoreći o tom sporazumu, Čurkin je rekao da se nada Damask uviđa da je ovo jedinstvena prilika za Siriju nakon pet godina razaranja.



Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: