Ruske banke se povlače sa ukrajinskog tržišta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

Ruske banke se povlače sa ukrajinskog tržišta

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:18.05.2016.
Ruske državne banke namjeravaju da se povuku sa ukrajinskog tržišta, piše "Komersant".

VEB banka         Foto: Denis Abramov / Vesomosti -

Sberbanka, VTB i Vnešekonombanka namjeravaju da prodaju imovinu u Ukrajini u pozadini “unapređenja sopstvenog biznisa i ukrajinskog sektora u cjelini“. Ne postoji protivrječnost između poboljšanja situacije i namjera banaka da izađu sa tržišta - upravo sada se pojavila realna šansa da se to uradi, piše list.

Sberbanka je juče potvrdila inforamaciju o prodaju ukrajinske imovine o čemu su pisali mediji. Ipak, kako tvrdi “Komersant", pozivajući se na sopstvene izvore, banka je ipak vodila pregovore koji se nisu završili uspješno.

Prema podacima lista, grupa VTB je takođe spremna da proda svoju imovinu u Ukrajini. Prema riječima predsjednika banke Andreja Kostina, kompanija u Ukrajini ne vidi "previše mogućnosti, kako ekonomskih tako i političkih". VTB je imao ozbiljne gubitke u Ukrajini, mnogo slučajeva nevraćanja kredita, piše list, pozivajući se na pres-službu banke.

Vnešekonombanka takođe namjerava da proda svoju strukturu u Ukrajini,navodi ruski list.

 


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: