Pokret Pet zvjezdica pobjednik izbora u Italiji | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Pokret Pet zvjezdica pobjednik izbora u Italiji

Izvor: Srna | Datum:05.03.2018.

Pokret Pet zvjezdica osvojio je najviše glasova na parlamentarnim izborima u Italiji, ali nedovoljno da sam formira vladu, pokazuju prvi preliminarni rezultati.

Ovaj pokret, prema prvim projekcijama, osvojio je 33,1 odsto glasova za Senat, i 34,1 odsto glasova za Dom poslanika. Prema istim preliminarnim podacima sa birališta, na drugom mjestu je Demokratska stranka sa 18,7 odsto glasova za Senat i 18,1 odsto za Dom poslanika.

Iza nje, najbolji rezultat postigli su koalicioni partneri Liga za Sjever i stranka Forca Italija, sa 17,3 i 14,1 odsto glasova za gornji dom, odnosno 15,8 i 13,9 odsto glasova za Donji dom parlamenta.

Ove dvije stranke i njihovi manji koalicioni partneri osvojili su najviše glasova za dva parlamentarna doma (36,6 odsto, odnosno 34,8 odsto), ali ni oni nemaju dovoljno glasova da bi sami formirali vladu.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: