Tramp, ipak, prisluškivan, ali slučajno | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Tramp, ipak, prisluškivan, ali slučajno

Izvor: Srna | Datum:23.03.2017.

Američke obavještajne agencije možda su prisluškivale dio lične komunikacije predsjednika Donalda Trampa prvih mjeseci nakon izbora, navodi Devin Nanis, predsjednik Stalnog odbora za obavještajna pitanja Zastupničkog doma Kongresa.

Tramp, ipak, prisluškivan, ali slučajno

Nanis ističe da informacije u koje je imao uvid i koje je dobio od neimenovanog izvora sugerišu da je Trampova privatna komunikacija možda presretnuta "slučajno".

Međutim, imena nekih Trampovih funkcionera bila su "neprikrivena" i komunikacija je bila naširoko dijeljena unutar obavještajnih agencija.

Nanis je dao ovu informaciju nekoliko dana nokon što je direktor FBI-ja Džejms Komi saopštio da nema saznanja o prisliškivanju predsjednika Trampa.

"Nedavno sam potvrdio da je u brojnim situacijama obavještajna zajednica prikupljala informacije o američkim građanima uključenim u Trampovu predsjedničku tranziciju", navodi Nanis, koji je bio član Trampovog tranzicionog tima.

On je precizirao da ništa od tog nadzora nije povezano sa Rusijom, ili istraživanjem ruskih aktivnosti, ili Trampovim timom.

Nanis je, ipak, "vrlo zabrinut" mogućnošću da su američke obavještajne agencije špijunirale Trampa.

Američke obavještajne agencije optužile su Rusiju da je pokušala da utiče na predsjedničke izbore u Trampovu korist, ali je Moskva odbacila optužbe, navode portali.

Američki predsjednik Tramp, koji je prvi saopštio da je bio prisluškivan, kaže da, "u neku ruku, osjeća da je sada potvrđeno ono što je i sam govorio".


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: