Dodik: Republika Srpska zainteresovana za saradnju sa Rusijom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Dodik: Republika Srpska zainteresovana za saradnju sa Rusijom

Izvor: Srna | Foto: Kremlin.ru | Datum:31.05.2017.

Republika Srpska je zahvalna Rusiji zato što u maloj Srpskoj vidi svog partnera, u nadi za dalje jačanje saradnje, izjavio je predsjednik Republike Milorad Dodik.

Dodik i Putin (foto: kremlin.ru) -

Uoči posjete Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, Dodik je za "Rusku gazetu" istakao da je Republika Srpska ponosna što nije dozvolila da se BiH pridruži antiruskim sankcijama, da je to bilo jedino ispravno rješenje i da predstavlja doprinos zvanične Banjaluke jačanju i razvoju konstruktivnih odnosa sa Moskvom.

"Veoma sam zahvalan velikoj Rusiji zato što u maloj Republici Srpskoj vidi svog partnera, posebno na ekonomskom planu. Ruske kompanije daju značajan doprinos razvoju ekonomije Srpske, prije svega, energetike, naftne industrije, proizvodnje i prodaje naftnih derivata", istakao je Dodik.

On je dodao da je ranija odluka o privatizaciji sa ruskom kompanijom "Zarubežnjeft" potvrda da je Srpska donijela ispravno rješenje.

"Uspješna saradnja /sa Rusijom/ omogućila je i našim proizvođačima da izvoze svoje proizvode na rusko tržište", rekao je predsjednik Srpske.

Govoreći o posjeti forumu u Peterburgu, Dodik je naglasio da Srpska želi da proširi saradnju sa Rusijom, da privuče pažnju, a u političkom smislu želi da razgovara o aktuelnoj političkoj situaciji u svijetu.

"Nama je izuzetno važno da shvatimo poziciju Moskve kada je riječ o osnovnim geostrateškim pitanjima, jer je Rusija ključni igrač na međunarodnoj areni. Osim toga, Rusija se geografski nalazi u samom centru najrazvijenijeg prostranstva - Evroazije. U geopolitičkom smislu Rusija ima punu podršku Republike Srpske i mi hoćemo da vidimo kakav doprinos možemo dati u razvoju globalnih procesa", naveo je Dodik.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: