Svečano otvoren hotel 'Panorama': Najavljeni novi sadržaji (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Svečano otvoren hotel 'Panorama': Najavljeni novi sadržaji (FOTO)

Izvor: Hercegovina press | Foto: Hercegovina press | Datum:22.04.2018.

Predsjednik Poslovnog sistema „Svislajon Takovo“ Rodoljub Drašković u Trebinju je sinoć svečano otvorio hotel „SL Panorama“, jedan u nizu jedinstvenih sadržaja izgrađenih u sklopu Grada sunca, kompleksa koji će zapošljavati više stotina radnika.


Na izgradnji luksuznog hotela primijenjena su, do sada neviđena arhitektonska rješenja u regiji, kružnog je oblika sa 25 deluks apartmana, restoranima i panoramskom terasom sa pogledom na cijeli grad, a već na početku kapaciteti su popunjeni.

Drašković je istakao da je luksuzni hotel izgrađen u rekordnom roku, te napomenuo da se gradilište nalazi na 35 hektara i da će i ostale sadržaje čija je gradnja u toku zavaršiti kao je i predvidio, a nakon toga objelodaniti svoju novu viziju.


„Zajedno sa Gradom Trebinjem radimo na razvoju ove najlepše turističke destinacija od manjih gradova u Evropi koja iz godine u godinu postaje najznačajnije turističko sedište“, rekao je Drašković.

Istakao je da ima u planu da sa RTS-om i Gradom Trebinjem napravi filmski grad koji će, kako je rekao biti ljepši od Holivuda.

Govoreći o znajčaju ovakvog luksuznog hotela za grad, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da njegova gradnja ima značajn turistički potencijal, a da je Drašković vizonar koji stvara na dobrobit ovdašnjeg stanovništva .


„Drašković nastupa djelima, a ne samo riječima. Ono što on radi je najveća privatna investicija na Balkanu,a gradi isključivo od dobiti iz svog preduzeća“, rekao je Petrović podsjećajući da je samo prije godinu dana na istom mjestu bio kamen i šikara, a danas sadržaji na kojima bi pozavidjeli i mnogo veći centri.

On je istakao da će se projekat Grada sunca realizovoti kako je i planirano i da će ovi kapaciteti biti veoma značajni za razvoj turizma ne samo u Trebinju već i u cijelom regionu.

„Zahvaljujući Draškovićevom radu i trudu, na ovakvim sadržajima i kvalitetu gradnje može da pozavidi i okruženje, a ono što je sugurno je da će ovdje ljudi dolaziti i da će biti potrebna kvalifikovana radna snaga“, rekao je Petrović i dodao da Gradska uprava stoji na raspolaganju i da ima timove koji žele da pomognu da se gradnja ubrza i da nema kočnica.

Direktor Grada sunca Branka Drašković je istakla da je predsjednik Koncerna čovjek sa vizijom koji stvara i gradi i u nemogućim situacijama.


„Sve što je započeo i završio je. Ono što je samo njemu svojstveno je da završetkom jednog posla već razrađuje ideju za drugi. Na sreću, u Trebinje je došao prije deset godina, uspio je da zadržao Industriju alata, napravi prehrambenu indistriju , a od dobiti ulaže i stvara istoriju“, rekla je Draškovićeva.

Saradnik za informisanje Grada sunca Ana Bokonjić Buha je istakla da će otvaranjem hotela, te završetkom gradnje Varoš čaršije, Sportsko-rekreativnog kompleksa i spa centra „Galija“, koja je u toku, Grad sunca dobiti novu dimenziju – prostor za stanovanje po konceptu grad u gradu sa svim potrebnim sadržajima za život, rekreaciju i odmor.


Do sada je u Grad sunca uloženo oko 50 miliona maraka, a prošlo ljeto su sa radom počeli Akva i Dino park, koje je posjetilo više desetina hiljada turista iz zemlje i inostranstva.

U znak zahvalnosti Draškoviću što je bio generalni sponzor snimanja serije „Nemanjići“, direktor RTS-a Dragan Bujošević mu je na otvaranju hotela poklonio mač iz iste kovačnice gdje se kovalo oružje za potrebe serije.


Otvaranju hotela prisustvovao je veliki broj poslovnih partnera i privrednika iz regije i okruženja.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: