Stimulativni programi zaposlili 238 naših sugrađana | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Stimulativni programi zaposlili 238 naših sugrađana

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.05.2018.

Po programima podrške zapošljavanju i samozapošljavanju koji su pokrenuli Gradska uprava i Zavod za zapošljavanje RS u ovoj godini posao je našlo ukupno 238 lica, za šta je kroz proaktivnu politiku podrške otvaranju novih radnih mjesta na području Trebinja obezbijeđeno oko 1,5 miliona KM.

Na današnjem zasjedanju Skupštine grada, odgovarajući na odborničko pitanje o efektima ovih stimulativnih programa, načelnik Odjeljenja za privredu Grada Trebinja Radenko Drašković pojasnio je da je po tri programa Gradske uprave – podrške samozapošljavanju, zapošljavanju djece poginulih boraca RVI i demobilisanih boraca, te programu zapošljavanja pripravnika – posao našlo 170 naših sugrađana.

Drašković je dodao da je u istom periodu još 68 naših sugrađana posao našlo kroz četiri programa Zavoda za zapošljavanje – a koji su se odnosili na podršku samozapošljavanju, zapošljavanju lica iznad 50 godina starosti, angažovanju pripravnika i sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja boračkih kategorija.

Napominjem da se najveći broj ovih lica zaposlio u realnom sektoru ili se samozaposlio kroz pokretanje vlastitog biznisa, što je i najvažniji efekat ovih programa“, kazao je Drašković.

On je dodao da je prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje stopa nezaposlenosti u Trebinju 24,4%, te da će i buduće aktivnosti Gradske uprave biti usmjerene na stimulisanje zapošljvanja kako bi ova stopa bila spuštena ispod 20%.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: