Poznati modni brend oživljava tekstilnu industriju? | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Poznati modni brend oživljava tekstilnu industriju?

Izvor: radio trebinje | Datum:12.05.2018.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je danas da je turski modni brend „Waikiki“ zainteresovan za otvaranje proizvodnog pogona u Trebinju.

On je istakao da bi investicija kompanije, koja proizvodi za svjetsko i evropsko tržište, angažovala ogroman broj radnika – koje naš grad trenutno nema na berzi rada.

Na njihovo pismo odgovorili smo da smo spremni da damo povlastice za korišćenje poslovnog centra Tini, gdje oni mogu da otvore nekoliko stotina radnih mjesta. Više ćemo javnosti saopštiti kada se iz ove kompanije konkretnije izjasne o svojim planovima“, kazao je Petrović na sjednici Skupštine grada, odgovarajući na odborničko pitanje o konkretnim efektima Investicione konferencije, koja je prošle godine održana u Trebinju.

On je dodao da je među najavljenim investicijama i izgradnja hotela kompanije „Nešković“ u Zasad polju, te da su za kupovinu zemljišta za svoje poslovne centre interes pokazali i kompanije „FIS“ iz Viteza i „Termomont“ iz Gruda.

Komentarišući usvojeni izvještaj o izvršenju budžeta za 2017. godinu, Petrović je naglasio da dokument potvrđuje opredjeljenost ove gradske administracije da finansije kreira u pravcu razvoja i izgradnje, pokretanja niza programa podrške porodici, zapošljavanju i socijalno ugroženim kategorijama, te smanjenja potrošačke komponente budžeta.

On je napomenuo da je prošlogodišnji budžet obezbijedio istorijskih 8,2 miliona KM za kapitalne investicije, što je „55% ukupnih investicionih sredstva budžeta koje je prethodna administracija izdvojila za cijeli četvorogodišnji mandat“.

Petrović je kazao da uz povećanje prihoda raduje što je i praksa prodaje zemljišta u svrhu punjenja budžeta značajno smanjena u odnosu na prethodne godine, što se Gradska uprava riješila i svih sudskih sporova, ali i što sve gradske ustanove bilježe povećanje vlastitih prihoda.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: