RiTE Gacko: Pripreme za remont | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

RiTE Gacko: Pripreme za remont

Izvor: radio gacko | Datum:12.07.2018.

U prvih 6 mjeseci ove godine TE Gacko je proizvela 770,4 GWh električne energije, potvrđeno je za Radio Gacko u upravi RiTE.

Prema elektroenergetskom bilansu Elektroprivrede RS bilo je  predviđeno da generalni remont počne 14. aprila i traje 75 dana. Budući da je u saglasnosti sa Matičnim preduzećem termin početka Kapitalnog remonta pomjeren, ostvarena je prekoplanska proizvodnja od 307 GWh.

Najznačajniji proizvodni rezultati su postignuti u junu mjesecu, kada je proizvedeno  144 GWh zahvaljujući dobrom kvalitetu uglja.

Tokom proteklih šest mjeseci, TE Gacko je na mreži bila ukupno 3 959 sati.

Trenutno se na deponiji nalazi 70 000 tona uglja, a rezerve mazuta su oko 500 tona.

"Redovni godišnji remont bloka počeće 3. avgusta i trajaće četrdeset dana, a tokom remonta će biti realizovan i niz investicionih aktivnosti", kažu u Upravi TE.

Aktivnosti pripreme remonta se odvijaju po planu definisanom od strane Operativnog tima. Procedura javnih nabavki po pitanju roba i usluga za izvođenje redovnog godišnjeg remonta je u toku.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: