Gaćinović o spektakularnoj proslavi poslije osvajanja Kupa Njemačke: Frankfurt ovo ne pamti | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gaćinović o spektakularnoj proslavi poslije osvajanja Kupa Njemačke: Frankfurt ovo ne pamti

Izvor: Večernje novosti | Datum:24.05.2018.

Veliki podvig i osvojeni pehar su se danima slavili: Bilo je više od 100.000 navijača, jedva smo se probili sa aerodroma do grada

Snažan srpski pečat udaren je na ovogodišnji trofej Kupa Nemačke. Ajntraht Mijata Gaćinovića i Luke Jovića pomrsio je račune neprikosnovenom Bajernu, nanio mu gorak i neočekivan poraz (3:1) u burnom berlinskom finalu prošle subote.

Veliki podvig i osvojeni pehar su se u Frankfurtu danima uživali i slavili, razdragano i euforično. Kako i ne bi, grad na Majni i njegov fudbalski mezimac čekali su trideset godina da smjeste prestižni "DFB Pokal" u klupske vitrine, peti put u bogatoj istoriji.
"Doček je bio veličanstven", prenosi utiske, u razgovoru za "Novosti", Mijat Gaćinović, strijelac trećeg gola u samom finišu, poslije koga Bajernu nije bilo spasa.

"Dva sata nam je trebalo da se u otvorenom autobusu probijemo od aerodroma do centra Frankfurta. Pravo slavlje je uslijedilo na Remer trgu pred sigurno više od 100.000 naših navijača. Atmosfera nezaboravna, za pamćenje. Meni je društvo u proslavi pravila i djevojka Vedrana tako da je sve bilo na najvišem nivou".

Njemački mediji zamjerili su pomalo osionim igračima Bajerna što su teško podnijeli poraz i poslije utakmice nisu u duhu fer-pleja čestitali rivalu.

"Od velikog slavlja nismo to ni primjetili. Poslije su se Bajernove zvezde iskupile pa su uglavnom izjavljivali da smo zasluženo osvojili Kup. Nije malo stvar pobijediti šestostrukog uzastopnog šampiona u tako važnom meču. Nekoliko dana smo bili apsolutni hit u Njemačkoj, hvalospijevi su stizali sa svih strana. Velika je stvar što smo ovim, težim putem izborili plasman u Ligu Evrope", dodaje Gaćinović koji sa Ajntrahtom ima ugovor još tri godine.

Lijep i odlučujući gol u finalu bio je kruna odlične Mijatove sezone, u kojoj se istakao i njegov veliki prijatelj Luka Jović.
"Iako sam uglavnom bio starter i u prvom planu, nisam baš bio zadovoljan proljećnim dijelom, ali je ovaj gol nekako sve nadoknadio i ukrasio sezonu. Mnogo mi je drago što je i Luka blistao. Potvrdilo se da priče o njegovom supertalentu nisu slučajnost. Davao je golove, pružao odlične zrele partije, a ima potencijal da pokaže još mnogo više. Dugo se znamo, sarađivaćemo i ubuduće pošto će klub gotovo sigurno otkupiti njegov ugovor od Benfike."

Ajntrahtov mladi tandem trebalo bi da se nađe na spisku selektora Mladena Krstajića za SP u Rusiji. Zanimljivo je da je kao mladi reprezentativac Gaćinović učestvovao u osvajanju oba istorijska zlata na EP 2013. u Litvaniji i SP, kao i to da je od svih "zlatnih orlića" bio najistaknutiji adut A tima u kvalifikacijama za SP. Igrao je na tri meča i postigao dva gola (protiv Gruzije i Moldavije).

"Srećan sam zbog tog učinka i što sam bio od pomoći reprezentaciji da se plasira u Rusiju. Polako svi usmjeravamo misli ka Mundijalu, a kako se šampionat bude približavao i očekivanja navijača i javnosti će biti sve veća. Naš prvi cilj je da prođemo grupu, ova reprezentacija ima kvalitet da ga ispuni", smatra Gaćinović koji se već vratio u Novi Sad, a u prvim danima odmora od naporne sezone rezervisao je i termine za individualne treninge, kako bi ostao u top formi za pripreme reprezentacije.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: