Srpski sokolovi iz Nevesinja pošli na devetu 'Ličku olimpijadu' u Apatin | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Srpski sokolovi iz Nevesinja pošli na devetu 'Ličku olimpijadu' u Apatin

Izvor: Opština Nevesinje | Foto: Opština Nevesinje | Datum:29.06.2018.

Nevesinjski vitezovi danas su krenuli da brane slavu Nevesinja u bratskom Apatinu na devetoj Ličkoj olimpijadi koja će biti održana 30. juna na terenima banje Junaković pored Apatina. Za najvještiju, najjaču i najbržu ekipu Ličana prijavilo se više od 20 ekipa iz Republike Srpske, Hrvatske i Srbije.

Takmičari će se za titulu pobjednika nadmetati u devet disciplina, a novina ovogodišnjeg susreta je i odluka organizacionog odbora Ličke olimpijade da učesnicima dozvoli nadmetanje u sportskoj obući.

"Olimpijada okuplja veliki broj gostiju, ali i ekipa i timova iz regiona. Prvi put imamo takmičare iz Prijepolja, Nevesinja, Trebinja, Prnjavora i Prijedora. Broj ekipa raste iz godine u godinu što postaje i izazov u organizacionom smislu", izjavio je predsjednik opštine Apatin, Milan Škrbić.

Još jedna novina u odnosu na prethodne godine je ta da će ovogodišnja tradicionalna manifestacija trajati dva dana. Prvog dana takmičari će pokušati da obore rekorde u brzini penjanja na stožinu, hodanja po brvnu, obaranju ruke, vučenju kuke, skoku u dalj, pretezanju štapa, skoku u vis iz mjesta, bacanju kamena sa ramena i najatraktivnijoj disciplini nadvlačenju konopa.

Drugog dana ili nedjelju, 01. jula, organizator je zakazao još jedan atraktivan događaj. Riječ je o izboru za mis i mistera Ličke olimpijade, a čiji je početak predviđen za 14 sati na bazenima banje Junaković.

ODRŽANO ŽRIJEBANJE EKIPA ZA 9. LIČKU OLIMPIJADU

U Plavoj sali SO Apatin, u prisustvu predstavnika Zavičajnog udruženja Ličana "Nikola Tesla" iz Apatina, predstavnika sudija, ekipa učesnica i medija, održano je žrebanje za predstojeću 9. Ličku olimpijadu.

Podsjećanja radi, ova tradicionalna manifestacija održava se u subotu, 30. juna, na terenima Banje Junaković. Prijavljivanje ekipa će se vršiti u periodu od 8 do 10 sati, dok će nadmetanje delija u starim ličkim disciplinama početi u 10 sati.

Ove godine prijavljeno je 16 izuzetno dobrih ekipa.

Ekipa "Srpski soko" iz Nevesinja ove se godine ponovo vraća na takmičenje, a vitezovi iz Bosanskog Petrovca i Banja Luke, kao veliki rivali, unaprijed najavljuju žestoku borbu. Do sad nepobjeđeni Džimi Komerc iz Prigrevice pokušaće odbraniti titulu, a ove godine se prijavila i nova ekipa iz Trebinja, za koju kažu da je odlična. Lički sokolovi iz Apatina na prethodnim Olimpijadama su se borili kao lavovi i, kako kažu, spremniji su nego ikad. Evo koje će se sve ekipe nadmetati na 9. Ličkoj olimpijadi:

Društvo srpskih domaćina, Beograd
Zavičajni klub Ličana "Srb", Beograd
Ćiro lička kaldrma, Drvar, Beograd
Džimi Komerc 1, Prigrevica
Srpski soko, Nevesinje
Lički majkani, Kolut
Prkoški vitezovi, Bosanski Petrovac
Krajiški vitezovi, Banja Luka
Lički sokolovi, Apatin
Udruženje Gospićana "Nikola Tesla", Beograd
Gorski vuci, Ub
SZR Metal, Subotica
Balboa Strong tim, Bački Gračac
Džimi Komerc 2, Prigrevica
"Trebinje", Trebinje
Stefan i div, Užice

Ekipa „Srpski soko“ ima podršku Nevesinjaca koji željno očekuju medalje iz Apatina. Dobrodošla bi jedna i sa izbora za mistera Ličke olimpijade!

Tekst i foto: Sanja Kovač


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: