SRPSKA BOMBARDERKA Tijana Bošković: U Hercegovinu dolazim sa zlatom | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

SRPSKA BOMBARDERKA Tijana Bošković: U Hercegovinu dolazim sa zlatom

Izvor: BLIC | Foto: Tanjug | Datum:17.08.2016.

Protiv Rusije smo odigrale odlično, pogotovo prvi set kada su one osvojile samo devet poena. Sredinom trećeg seta imale smo malu krizu, međutim vjerovale smo u sebe, izgarale za svaku loptu, pa se na kraju činilo da je bilo lakše od očekivanog, izjavila je za "EuroBlic" Tijana Bošković, odbojkašica Srbije porijeklom iz Hercegovine.

Sa puno sampouzdanja devetnaestogodišnja djevojka iz Bileće igrala je sinoć protiv puno iskusnijih Ruskinja koje nije niko tako ubjedljivo porazio u poslednjih nekoliko godina.

- Svjesne smo činjenice da posjedujemo kvalitet, u timu vlada odlična atmosfera i to je bio ključ pobjede. Pobjeda protiv Rusije nije naša poslednja riječ na ovoj Olimpijadi – rekla nam je Boškovićka.

Odbojkašice Srbije u polufinalu Olimpijskih igrara u Riju sastaju se protiv SAD i sa eventualnom pobjedom osiguraće medalju.

U četvrtfinalnom susretu protiv Rusije srpske odbojkašice su odigrale maestralno, a ubojitim servisima i smečevima je prednjačila Tijana Bošković koja je jedna od najmlađih u timu Zorana Terzića.

Tijana ističe da Amerikanke imaju fantastičan tim koji od početka turnira igra odlično.

- One su do sada opravdale uloge glavnog favorita za zlatnu medalju. To, naravno, ne znači da ih se bojimo i da se nećemo boriti do poslednjeg poena. Imamo ogromnu želju i dodatni motiv da pobijedimo, jer smo sada na korak od medalje. U grupi smo protiv njih poražene rezultatom 3:1, međutim sada su stvari potpuno drugačije i nama je posle pobjede protiv Rusije samopouzdanje poraslo do neba. To će biti najvažniji meč i ostavićemo srce na terenu kako bi pobijedile – istakla je Boškovićeva.


Protiv Rusije Tijana Bošković je izjednačila olimpijski rekord u brzini servisa sa 101 km/h, a protiv Amerikanki najavljuje još jače servise.

- Servis je možda naše najjače oružje od početka Olimpijade i nadamo se da će nas služiti u polufinalu. Imam ogromnu želju i ne bi me začudilo da odserviram još jače, a neka Amerikanke onda nabave šljemove – kaže kroz smijeh sjajna odbojkašica.

U Republici Srpskoj se nastupi odbojkašica Srbije prate sa posebnom pažnjom zbog Brankice Mihajlović i Tijane Bošković.

- Brankica je iz Brčkog, ja iz Bileće, i zaista smo dobile veliku podršku od navijača iz Republike Srpske, što sigurno puno znači. Igrama u dresu Srbije igramo i za Republiku Srpsku i naš narod koji u nama ima svoje predstavnike u Riju. Ukoliko osvojimo medalju, najveći dio ćemo pokloniti narodu Republike Srpske i nadam se da ćemo zajedno slaviti. Nadam se da ću u svoju Hercegovinu i Bileću doći sa zlatom – istakla je Boškovićeva.

U Riju odbojkašice nisu imale puno vremena za odmor.

- Upoznale smo Novaka Đokovića i sve naše sportiste koji su bili ovdje. Jedni drugima pružamo podršku i radujemo se uspesima. Srpski sportisti su loše počeli takmičenja, ali verujem da možemo osvojiti dosta medalja do kraja Olimpijade – zaključila je Tijana Bošković.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: