Oprema za rukometašice Leotara od gradonačelnika | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Oprema za rukometašice Leotara od gradonačelnika

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:21.09.2016.

U sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ sinoć su posljednju kontrolnu utakmicu pred početak Premijer lige BiH,  igrale rukometašice „Leotara“ i ekipa „Dubrovnika“ iz Dubrovnika.

img_6440

Prije meča, domaćim rukometašicama, na osnovu obećanja gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, a povodom ulaska u najviši rang takmičenja, opremu je uručio odbornik i predsjednik Savjeta za sport u Skupštini grada Trebinja Branislav Kešelj, u ime gradonačelnika i gradske uprave.

 „Grad Trebinje će u narednom periodu tokom takmičenja pružati punu podršku ženskom rukometnom klubu ‘Leotar’. Gradonačelnik Vučurević je za njih obezbijedio sportsku opremu: dresove, patike i trenerke, čija je vrijednost oko 6.000 maraka. Dosadašnja novčana ulaganja u ovaj sportski kolektiv bila su izuzetno mala, ali to će se promijeniti u narednom periodu, u gradskom budžetu će se povećati grant za ovaj sportski kolektiv, jer gradonačelnik ima sluha za sve uspješne sportske kolektive“, istakao je Kešelj.

rukometasice-leotara

Trener rukometašica „Leotara“ Zdravko Komnenović istakao je da je plasman u Premijer ligu BiH rezultat velikog rada rukometašica u proteklom periodu i izrazio zahvalnost gradu Trebinju na pomoći.

„Do sada smo imali skromna primanja i svaki vid pomoći će dobro doći, kao podsticaj rukometašicama za postizanje boljih rezultata“, rekao je Komnenović.

On kaže da Ženska premijer liga BiH broji 12 kvalitetnih klubova, a „Leotar“ se oslanja samo na domaći igrački kadar.

„Mi smo najmlađi klub u Premijer ligi. Naš najstariji član u ekipi je 1996. godište. I učinićemo sve da sa ovim igračkim kadrom postignemo što bolje rezultate. Svakako u prvoj godini takmičenja, opstanak u ligi bio bi naš veliki uspjeh“, naveo je Komnenović.

img_6443

Komnenović je istakao da su djevojke spremne za Premijer ligu BiH  jer su imale kontrolne utakmice pred početak takmičenja.

„U odnosu na ekipu koja je izborila ulazak u Premijer ligu BiH nema promjena u igračkom kadru osim što smo u zadnjem momentu imali peh sa naša dva golmana koji su povrjeđeni. Uspijeli smo da angažujemo naša dva stara člana Lidiju Šarenac i Anđelu Kovač koje su ranije branile boje Leotara. Nadam se da ćemo u tom dijelu dobiti novi kvalitet u igri“, zaključio je trener trebinjskih rukometašica.

Ženska Premijer liga BiH počinje u petak, 23. septembra, a prvo kolo naše rukometašice igraju na Ilidži.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: