Rukometaši Leotara dostojan protivnik aktuelnom prvaku BiH | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Rukometaši Leotara dostojan protivnik aktuelnom prvaku BiH

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.02.2017.

Rukometaši „Leotara“ poraženi su sinoć u prijateljskoj utakmici od ekipe HRK „Izviđač“ iz Ljubuškog, koja je aktuelni prvak BiH i član SEHA lige, rezultatom 36:26 u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“.

Najefikasniji u „Leotaru“ bili su Inić sa 6 i Draganić sa 4 gola.

Kod gostiju bolji od ostalih su bili Šarac sa 6, Grbavac i Raguž sa 5 golova.

Golmani u oba tima bili su odlični sa velikim procentom odbrana – Budović sa 10, Savović sa 6 kod domaćih, a kod gostiju Kresić sa 9 odbrana.

Rukometaši Leotara već su uveliko počeli sa pripremama za proljećni dio prvenstva u Prvoj ligi RS, u kojoj se Trebinjci, nakon prvog dijela takmičenja nalaze na prvom mjestu.

„S obzirom da je rezultat bio u drugom planu, mogu istaći da sam zadovoljan sa prikazanom igrom. Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku o kome zaista ne treba trošiti riječi. Mislim da smo dali maksimum u ovom pripremnom periodu. Pružili smo dostojan otpor i publika je mogla da vidi lijepu prijateljsku utakmicu“, rekao je za Radio Trebinje Dragiša Koraćević, trener „Leotara“.

„Leotar“ je na pravom putu da ostvari cilj, postane prvak Republike Srpske i na taj način se plasira u Premijer ligu BiH.

„Nakon jesenjeg dijela šampionata svi igrači su ostali, s tim da smo se pojačali sa povratkom Inića iz Nevesinja, dolaskom golmana Budovića i Draganića i desnog beka Tabakovića. Nadam se da ćemo sa ovom ekipom ostvariti zacrtani cilj, a to je da postanemo prvaci Prve lige RS i prelaz u Premijer Ligu BiH“, naveo je Koraćević.

Ekipa „Izviđača“ sinoć je bila pojačana Ratkom Nikolićem, prvim kapitenom reprezentacije Srbije, bronzanim sa svjetskog prvenstva u Egiptu i najboljim pivotom na planeti za 2006. i 2007. godinu.

„Ova utakmica je bila odličan trening. Prijatno sam se iznenadio igrom Leotara. Dobra ekipa, dosta kvalitetnih igrača, ako budu ovako nastavili da igraju sigurno će se plasirati u viši rang takmičenja“, istakao je za Radio Trebinje Nikolić koji je u Ljubuški stigao iz banjalučkog „Borca“.

Trebinjci su do sada odigrali četiri pripremne utakmice, a do početka prvenstva još je ostalo da se sastanu sa ekipama iz Tivta i Budve.

Proljetni dio sezone Prve lige RS počinje 12. marta, a Trebinjci gostuju u Bijeljini.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: