Gačanke u 1/16 finala Čelendž kupa protiv vicešampionki Slovačke | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gačanke u 1/16 finala Čelendž kupa protiv vicešampionki Slovačke

Izvor: Herceg TV | Foto: CEV | Datum:14.06.2017.

Danas je u Luksemburgu u sjedištu Evropske odbojkaške federacije (CEV) održan žrijeb za predstojeću sezonu evropskih kupova, a među ekipama u bubnju je i ekipa ŽOK Gacko, aktuelne vicešampionke Bosne i Hercegovine, koje će učestvovati u CEV Čelendž kupu.

Na osnovu koeficijenta Gačanke će takmičenje započeti u 1/16 finala, a ne u kvalifikacionim rundama kao što je bio slučaj 2013-e i 2014-e godine kada su takođe odbojkašice Gacka učestvovale u Čelendž kupu. U okviru 1/16 finala Gačanke su na žrijebu bile povlaštene, a sreća je odlučila da protivnice budu ekipa BVK Bratislava iz prestonice Slovačke. Radi se o viceprvakinjama Slovačke koje imaju decenijsko iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, i sigurno su jedan od težih protivnika koje su Gačanke mogle dobiti.

Prvi susret je na programu između 12-og i 14-og decembra u Bratislavi, a revanš između 9. i 11. januara u Gacku. U slučaju da Gačanke budu uspješnije u 1/8 finala će ih najvjerovatnije čekati veliki Dinamo iz Krasnodara, koji će igrati protiv kvalifikanta u 1/16 finala.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: