Спорт - Херцеговина

Гачанке у 1/16 финала Челенџ купа против вицешампионки Словачке

Извор: Херцег ТВ | Фото: ЦЕВ | Датум:14.06.2017.

Данас је у Луксембургу у сједишту Европске одбојкашке федерације (ЦЕВ) одржан жријеб за предстојећу сезону европских купова, а међу екипама у бубњу је и екипа ЖОК Гацко, актуелне вицешампионке Босне и Херцеговине, које ће учествовати у ЦЕВ Челенџ купу.

На основу коефицијента Гачанке ће такмичење започети у 1/16 финала, а не у квалификационим рундама као што је био случај 2013-е и 2014-е године када су такође одбојкашице Гацка учествовале у Челенџ купу. У оквиру 1/16 финала Гачанке су на жријебу биле повлаштене, а срећа је одлучила да противнице буду екипа БВК Братислава из престонице Словачке. Ради се о вицепрвакињама Словачке које имају деценијско искуство играња у европским такмичењима, и сигурно су један од тежих противника које су Гачанке могле добити.

Први сусрет је на програму између 12-ог и 14-ог децембра у Братислави, а реванш између 9. и 11. јануара у Гацку. У случају да Гачанке буду успјешније у 1/8 финала ће их највјероватније чекати велики Динамо из Краснодара, који ће играти против квалификанта у 1/16 финала.

14.06.2017.
Категорија: Херцеговина

Најчитаније у овој категорији: