Спорт - Херцеговина

ПВK "Леотар" освојио 32 медаље на 13. Међународном пливачком митингу "Срђан и Максим"

Извор: ПВК Леотар | Датум:19.06.2017.

У организацији Пливачког ватерполо клуба „Леотар“, 17. и 18. јуна 2017. године, на Олимпијском базену „Бање“ у Требињу, одржан је 13. Међународни меморијални пливачки митинг ”Срђан и Максим“.

На овом традиционалном такмичењу је учествовало укупно 305 пливача из 18 клубова из Србије, Црне Горе, Хрватске, Норвешке, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Митинг је у суботу, у послијеподневним часовима, свечано отворио градоначелник Требиња, Лука Петровић, изразивши своје задовољство и одушевљење организацијом и посјећеношћу такмичења. Нагласио је да ће Градска управа и даље наставити са подршком, као и до сада, те настојати да у наредном периоду митинг „Срђан и Максим“ постане препознатљив и изван граница Балкана.

Осим градоначелника, такмичарима и посјетиоцима се обратио и предсједник скупштине Пливачког ватерполо клуба „Леотар“, Благоје Шупић, који је изјавио да је прича о изградњи затвореног олимпијског базена коначно почела да се остварује и да ће радови бити завршени у предвиђеном року, што је пливаче посебно обрадовало. Свечаном отварању такмичења присуствовали су и Раде Алексић, отац Срђана и Игор Видачић, брат Максима, пливача у чију се част одржава меморијални митинг, као и неки од бивших пливача (Рајка Kебељић, Драган Слијепчевић и Неда Гудељ) који су дали свој допринос самом оснивању пливачког спорта у Требињу.

Најуспјешнија екипа била је пливачки клуб „Вележ“ из Мостара. На другом мјесту је пливачки клуб Зрињски, такође из Мостара, а на трећем пливачки клуб „Будва“ из Будве. Највредније резултате у укупном пласману, као појединци, остварили су Амина Kајтаз из пливачког клуба „Вележ“ Мостар и Иво Марић из пливачког клуба „Орка“ Мостар. Медаља је уручена и Лидији Бајчетић, као најмлађој учесници такмичења.

Пливачки ватерполо клуб „Леотар“ наступио је са 45 пливача, те остварио значајне резултате освојивши укупно 32 медаље, од чега 5 златних, 11 сребрних и 16 бронзаних.

Златне медаље освојили су Балша Шаренац у дисциплинама 50 и 100 метара прсно, и 400 метара слободно, Хелена Јовановић у дисциплини 100 метара леђно и Маја Чучковић у дисциплини 50 метара прсно.

Сребрне медаље освојили су Видак Шаренац у дисциплини 400 метара слободно, Никола Телебак у дисципланама 100 метар леђно и 200 метара мјешовито, Никола Љешковић у дисциплини 50 метара прсно, Стеван Зиројевић у дисциплини 50 метара прсно, Гојко Јанковић у дисциплини 100 метара прсно, Милош Ћеранић у дисциплинама 100 метара делфин и 200 метара мјешовито, Јована Телебак у дисциплини 200 метара слободно, Сања Kривоглав у дисциплини 400 метара слободно, Хелена Јовановић у дисциплини 100 метара делфин.

Бронзане медаље освојили су Вељко Јовановић у дисциплинама 50 метара слободно, 400 метара слободно и 100 метара леђно, Никола Телебак у дисциплинама 200 метара слободно и 50 метара леђно, Душан Мирдиња у дициплини 400 метара слободно, Филип Јокановић у дисциплини 100 метара леђно, Гојко Јанковић у дисциплинама 50 метара прсно и 200 метара мјешовито, Стеван Зиројевић у дисциплини 100 метара прсно, Милош Ћеранић у дисциплини 50 метара делфин, Срђан Kуртовић у дисциплини 100 метара делфин, Никола Љешковић у дисциплини 200 метара мјешовито, Јован Топаловић у дисциплини 200 метара мјешовито, Лара Пујић у дисциплини 50 метара прсно и Јована Телебак у дисциплини 100 метара прсно.

19.06.2017.
Категорија: Херцеговина

Најчитаније у овој категорији: